İşte Rusların kabusu Karadullar

  • Ana Sayfa
  • İşte Rusların kabusu Karadullar
İşte Rusların kabusu Karadullar
Kimisi tecavüze uğradı kimisinin de çocuğu öldürüldü. İşte Rusya'yı korkutan Çeçen kadınların, kan kokan öyküsü;Abone ol

Rusya'da onlarca kişinin yaşamını yitirdiği metro saldırılarının şekli ve olayı iki kadın militanın gerçekleştirmiş olması "Kara Dullar" örgütünü akıllara getirdi. Eşlerini Rusya'yla savaşta kaybedip silahlı mücadeleye katılan "Kara Dullar"a yakın bir isim, Milana Vitaliyeva, CNN seo TÜRK yayınında örgütü anlattı.

Gündemin Rengi programında Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtlayan Vitaliyeva, 2002 yılında Moskova'daki bir tiyatroya düzenlenen baskına katılan 18 Kara Dul üyesi kadının lideri olan ve Rus güçleri tarafından öldürülen Yesıra adlı Çeçen kadının yeğeni.

Halasının eşinin, kardeşlerinin ve babasının Ruslar tarafından öldürüldüğünü söyleyen Vitaliyeva, "Haklı bir eylemdi. Dayanamayıp gitti oraya. Bizim ülkemizi işgal edip kadın çocuk yaşlı demeden öldürdüler" dedi.

Vitaliyeva, eylemcilerin amacının sivilleri öldürmek değil, ses getirmek olduğunu, sivilleri Rusların öldürdüğünü kaydetti.

"İNTİKAM DEĞİL SESLERİNİ DUYURDULAR"

"Amaç intikam değil, dünyaya seslerini duyurmak" diyen Vitaliyeva, halasının eşinin gözünün önünde öldüğüne şahit olduğunu, kendisi öldüğünde de 42 yaşında olduğunu belirtti.

Kendisinin 1.5 sene önce Türkiye'ye geldiğini söyleyen Vitaliyeva, "Rusların bizim topraklarımızdan gitmesini istiyoruz. Çok zulüm gördük. Çocuklar, yaşlılar... Her yerden kan akıyordu. Bize acıyacak kimse çıkmadı. Ama onlara birşey olunca bütün dünya ayağa kalkıyor" dedi.

O KORKUNÇ SALDIRIYI ANLATTI
RUSLARI SUÇLADI

[PAGE]

Kategori : DÜNYA