Çankaya'da korsana geçit yok

Çankaya'da korsana geçit yok
Belediyeler korsan kitap ve CD satışlarına göz açtırmıyor. Korsancılara son baskın Çankaya Belediyesi'nden...Abone ol

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri korsanla mücadelesine aralıksız devam ediyor. Seyyar ekipler rutin çalışmaları sırasında Beşevler bölgesinde bir kamyonet içerisinde bulunan yaklaşık 1500 kors seo an kitaba el koydu.

Emek hırsızlığının önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren ekipler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yaya kaldırımlarını işgal eden ve haksız kazanç sağlayan sokak satıcılarına göz açtırmıyor.
Daha ziyade Kızılay bölgesinde yoğun olmak üzere Çankaya’nın her bölgesinde 100 kişilik arabalı ve yaya ekiplerle denetimlerini sürdüren görevliler, korsan kitap satan kişileri savcılığa bildiriyor.

Kabahatler Kanunu’nun 38/1 maddesine göre kaldırımları işgal eden veya satış yapan kişilere işlem yapıldığını ifade eden yetkililer, korsan kitapların orijinallerinden ayırt edilmediğini ve bu işi yapan kişilerin çok profesyonel çalıştıklarını sözlerine eklediler.

Bu bağlamda müdürlük olarak Kızılay’ın ve Çankaya’nın tüm bölgesinin her türlü korsandan arındırılması için ellerinden gelen çalışmayı göstereceklerini dile getiren yetkililer, vatandaşların da kendilerine yardımcı olmaları gerektiğinin altını çizdiler.



Kategori : GÜNCEL