Batman'da 5 partinin eğitim kardeşliği

  • Ana Sayfa
  • Batman'da 5 partinin eğitim kardeşliği
Batman'da 5 partinin eğitim kardeşliği
Batman'ın Kozluklu ilçesinde 4 siyasi parti bütün çekişmeleri bir kenara bırakıp eğitim için yanyana geldi.Abone ol

Batman'ın Kozluklu ilçesinde AK Parti, CHP, BDP, SP ve Türkiye Partisi'nin ilçe başkanlarının, siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak bölgelerine yüksek okul yaptırabilmek için birlik ve beraberlik içine girdi.

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Selahattin Sönmezsoy ve Kozluklu Kaymakamı İskender Yönden'in öncülüğünde bir araya gelen parti başkanlarının yüksek okul binası talebi üzerine İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, ''Bize düşen bunu olur hale getirmek'' dedi.

Kozluklu Kaymakamı Yönden, Kozluklu İlçe Belediye Başkanı Raşit Haşimi, ilçeye bağlı beldelerin belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Veysi Işık, BDP İlçe Başkanı Azad Boral, CHP İlçe Başkanı Ahmet Durmaz, SP İlçe Başkanı Tekin Aydın, Türkiye Partisi İlçe Başkanı Faysal Adanır, ilçenin oda başkanları, milli eğitim müdürü ve Batman Üniversitesinden öğretim üyelerinden oluşan 25 kişilik 'Kozluklu İ Silis kumu lçesi Heyeti'', İTO heyetinin kaldığı oteli ziyaret etti.

Burada İTO Başkanı Yalçıntaş ve meclis üyeleriyle bir araya gelen Kozluklu Kaymakamı İskender Yönden, meslek yüksek okulu yaptırabilmek için ilçedeki herkesin adeta tek vücut haline geldiğini belirtti.

Kozluk'un 62 bin nüfusuyla Batman'ın en büyük ilçesi olduğunu, 69 köyünün, iki beldesinin bulunduğunu ifade eden Yönden, 'Kozluklu'da ilköğretim okulları ve lise dahil toplam 20 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Yani bir çok ilçenin nüfusu kadar öğrencimiz var. Bizde eğitime çok ciddi anlamda ilgi var'' dedi.

İlçedeki liselerde yaklaşık bin 200 erkek, 950 civarında kız öğrencinin öğrenim gördüğünü anlatan Yönden, ''Üniversiteye gittikleri zaman kız öğrencilerin oranı düşüyor. Bunun için ilçemizde bir fakülte veya meslek yüksek okulu istiyoruz. Bizim her şeyimiz hazır sadece binamız eksik. Biz bu hedef için siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkanları, hepimiz bir bütün haline geldik. Bu bizim için çok büyük bir ihtiyaç'' diye konuştu.

Bunun için Batman Üniversitesi Senatosunun da gereken desteği verdiğini anlatan Yönden, ancak bina konusunda sıkıntı duyduklarını belirtti. Yönden, İpek Yolu'nun bulunduğu hat üzerindeki Silvan, Kurtalan, Ahlat, Adilcevaz'da ve Tatvan'da yüksekokul veya fakülte düzeyinde eğitim verildiğini, ancak bu hat üzerinde yer alan Kozluk'un bundan yoksun kaldığını ifade etti. Hedeflerinin büyük olduğunu, belki bunu gerçekleştiremeyeceklerini belirten Yönden, ''Kaplumbağa yola çıkmış Hac'ca gidiyormuş, (ya yolun uzun varabilecek misin?) diye sormuşlar o da (varamazsam bile yolunda ölürüm) demiş. Yani biz başladık ve bunu çok istiyoruz.

Kozluklu Belediye Başkanı Raşit Haşimi de fakülte veya meslek yüksekokulu binasının ilçe için çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Biz bunu esnafımız para kazansın diye istemiyoruz. Bizim gençlerimiz okumaya aç'' dedi.

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Sönmezsoy da ilçedeki tüm siyasi parti temsilcilerinin, anlaşmazlıkları bir tarafa bırakarak bir fakülte binası yapılması için tek yürek olduğunu ifade ederek, İTO Başkanı Yalçıntaş'tan bu konuda destek istedi.

Siyasi partilerin ilçe başkanları da tek tek söz alarak, fakülte veya yüksek okul binasına çok ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

Konuşmalardan oldukça etkilendiği gözlenen İTO Başkanı Yalçıntaş da oda olarak başka bir şehirde herhangi bir üniversite, fakülte, yüksekokul yapma yetkilerinin olmadığını, sadece ilkokul ve lise binası yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığına devredebildiklerini söyledi. Yalçıntaş, ''Ha biz o binayı devrettikten sonra sayın kaymakamımız ne yapar ben onu bilemem. Bizler bu ülkenin daha ileriye gitmesi, daha çok kalkınması, daha demokratik bir ülke olması için her şeyin başının eğitim olması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla bize düşen de bunu olur hale getirmek'' dedi.

Yalçıntaş, gerekli yazışmalar ve protokollerin yapılmasının ardından söz konusu binanın yapımına gelecek yıl başlanacağı sözünü verdi. Bunun üzerine Kozluklu ilçesi heyeti uzun süre Yalçıntaş'ı alkışladı.



Kategori : GÜNCEL