Livaneli yeniden Baykal'a el verdi

  • Ana Sayfa
  • Livaneli yeniden Baykal'a el verdi
Livaneli yeniden Baykal'a el verdi
CHP kongre öncesi güç toplayacak. Merkez sağ ve soldan bazı isimler CHP'ye geliyor. Aralarında küskünler de var.Abone ol

Merkez sağ ve sol partilerden önemli isimlerin önümüzdeki günlerde CHP’ye katılacağı öğrenildi.

CHP’den beş yıl önce tartışarak ayrılan gazeteci-yazar Zülfü Livaneli, Genel Başkan Deniz Baykal ile el ele verme kararı aldı.

Livaneli, “Bazı dönemlerde fikir ayrılığım olsa da Baykal’a saygım hiçbir zaman eksilmedi. Elimden geldiği kadar CHP’ye destek olacağım” dedi.
cinsel takviye r>Milliyet gazetesinin haberine göre özellikle CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yoğun çabalarıyla kamuoyunun yakından tanıdığı, siyaset yelpazesinin sağ ve sol kesiminden bazı isimlerin çok yakında CHP’ye katılacağı belirtiliyor.

24 Mart Çarşamba günü CHP Genel Merkezi’nde ziyaret ederek baş başa görüştüğü Baykal’ı son filmi “Veda”ya davet eden Livaneli, “Yanlış anlaşılmasın. Baykal’ı 1980’lerden beri tanırım, dostluğumuz, birlikte çalışmalarımız oldu. Bazı dönemlerde fikir ayrılıkları oldu ama hiçbir zaman ona saygım eksilmedi. Ziyaretten büyük mutluluk duydum, sahiden de özlemişim kendisini” dedi.

CHP’deki yeniden yapılanmayı çok hayırlı bulduğunu belirten Livaneli, şunları söyledi:
“CHP umarım ki özlenen halkla büyük buluşmasını gerçekleştirir. Elimden geldiği kadar destek olacağım ama partiye dönmem, günlük siyaset yapmam, Meclis’e girmem söz konusu değil. Türkiye’nin şu anda gerçekten CHP’ye çok ihtiyacı var, şartlar değişmiş durumda. Önümüzdeki seçimlerde CHP’nin başarılı olmasını şart görüyorum. CHP’nin Türkiye’nin demokratikleşmesi, reformlar, AB gibi konularda bayrağı AKP’den alması gerekli. Bu fikri hâlâ savunuyorum. CHP’den istifama neden olan da buydu. Bu açılımları CHP yapmalı, ona yakışır.”

Şener ve Cindoruk’un adamları da geliyor

Hüsamettin Cindoruk’un Genel Başkanı olduğu Demokrat Parti ile Abdüllatif Şener’in Genel Başkanı olduğu Türkiye Partisi’nden bazı üyelerin CHP’ye katılacağı, Çağdaş Türkiye Partisi üyelerinin tamamının CHP’ye geçeceği kaydedildi.



Kategori : POLİTİKA