Erdoğan'dan HSYK'ya yaylım ateş

  • Ana Sayfa
  • Erdoğan'dan HSYK'ya yaylım ateş
Erdoğan'dan HSYK'ya yaylım ateş
Başbakan Libya ziyareti öncesi HSYK'nın açıklamalarını değerlendirdi. Erdoğan'ın BDP'nin önerisine ise itirazı var!Abone ol

Başbakan Erdoğan HSYK üyelerinin açıklamalarına tepki göstererek, "Bu kadar bu işe meraklıysalar, seçim yaklaşıyor, mesleklerini bırakıp her hangi bir siyasi partiden gelir aday olurlar" dedi.

Erdoğan, Arap Birliği zirvesine katılmak üzere Libya'ya hareketinden önc Promosyon Kalem e Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin HSYK'nın Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kahraman hakkında bazı toplantılara katılmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak değerlendirmesine sorması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:
''Gerçi Adalet Bakanım gerekli cevabı verdi. Fakat ben burada hassasiyetle altını çizerek bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Gündem, Adalet Bakanı tarafından hazırlanır. Olağanüstü gündemlerle hiç bir zaman HSYK'nın önüne gelinmez. Bir diğer konu da özellikle Sayın Müsteşarın çok sevdiği, uzun yıllar beraber olduğu bir arkadaşının babasının ölümü sebebiyle onun cenazesine gitmesi neticesinde toplantıya katılmamasını fırsata dönüştürmek ne kadar yakışık alır bunu ben halkıma bırakıyorum. Bu bir fırsat kollamadır. Ve ondan sonra buna belli kılık giydirmenin hiç bir anlamı yok. Burada bir şeyi ister istemez altını çizerek vurgulamak istiyorum. Kuvvetler ayrılığı prensibinde yasama, yürütme, yargı Anayasa'da görevleri nasıl tanımlandıysa bu tanım içinde ifa edilmelidir. Şüphesiz ki yasama ve yürütme yargının alanına girmeyeceği gibi yargının da siyasallaşmaması gerekir.



Kategori : POLİTİKA