Orta Asya Altay Dağları'nda yeni bir insan soyuna ait olabilecek el kemiği bulundu.
Paleoantropoli ve zooloji bilim adamlarının araştırması sırasında Altay Dağları'nda bulunan en az 30 bin yıllık serçe parmağı kemiğ cinsel kahve inin DNA incelemesi ve hücre organeli mitokondri yapısı incelendi. Mitokondri, kas-sinir hücrelerinde enerji iletimini sağlıyor.
Leipzig'deki Max Planck Evrim Antropolojisi Enstitüsü uzmanı Johannes Krause, "Neanderthal insanı ve günümüze uzanan homo sapiens (Bilen İnsan) insanından farklı gözüken bu soyun (veya türün) gerçekten apayrı olup olmadığının anlaşılması için derinlemesine araştırmalar olacak" dedi.
Neandherthal insanı ile "modern insan" homo sapiens'in 500 bin yıl önce genetik olarak farklılaşma ihtimalinin kuvvetli olduğu düşünülüyor.
"Gerçekten daha önce hiç görmediğimiz yeni insan soyuna benziyor. 40 bin yıl geriye gidebilen bu tür homo sapiens'e çok benziyor; ancak genetik olarak farklı" diyen Max Planck antropoloji genetiği uzmanı Johannes Krause, güney Sibirya Altay türü için, "Dik Yürüyen İnsan" homo erectus'tan çok daha genç Altay insanı soyunun 1,9 milyon yıl önce ilk çıkış kıtası olarak Afrika'dan türemiş olabileceğini belirtti.
Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ