Tiyatro Festival'ini destekleyen destekleyene

  • Ana Sayfa
  • Tiyatro Festival'ini destekleyen destekleyene
Tiyatro Festival'ini destekleyen destekleyene
17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi tarafından da destekleniyor..Abone ol

Ayrıca İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 2010 yılında gerçekleştireceği tüm İstanbul festivallerine destek veriyor.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali; festival sponsorları Aygaz ve Opet'in yanı sıra gösteri sponsorları Enerjisa, Sony, ENKA Vakfı, Henkel ve Banvit'in desteğiyle gerçekleştiriliyor.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında "Türkiye'de Japon Yılı" için hazırlanan özel bir bölümde sahne alacak dünyaca ünlü üç tiyatro ve dans grubunun gösterileri Sony sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın tüm festivallerine destek veren öncü sponsor Eczacıbaşı Holding, resmi taşıyıcı DHL.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali konuklarını Inter Limousine taşıyor. Jeneratör desteği Aksa Jeneratör'den, t ersağ üye anıtım kampanyasını ise HEP Ajans üstlenmiş.

ONUR ÖDÜLLERİ

Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri bu yıl iki önemli sanatçıya sunulacak: Türk tiyatrosuna yıllardır oyuncu, yönetmen, eğitimci olarak yaptığı değerli katkılardan dolayı Erol Keskin ve de dünya tiyatrosunun yakından tanıdığı Japon yönetmen, eğitimci-yazar Tadashi Suzuki. Erol Keskin'e ödülü, İstanbul Tiyatro Festivali'nin 10 Mayıs Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek Açılış Töreni'nde takdim edilecek. Japon yönetmen Tadashi Suzuki ise ödülünü 26 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sahneleyeceği "Elektra" adlı oyunundan önce alacak.

FESATİVAL MEKANLARI

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ne bu yıl 18 farklı mekân ev sahipliği yapacak: Bayrampaşa Eski Cezaevi, Caddebostan Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu, garajistanbul, Haldun Taner Sahnesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kumbaracı50, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, Salon, Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu, Ses Tiyatrosu, Şişli Cevahir Sahnesi, Talimhane Tiyatrosu, Tiyatro Pera, Üsküdar Tekel Sahnesi ve Üsküdar Stüdyo Sahnesi.

OYUNLARDAN SEÇMELER

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen Açılış Töreni'nin ardından Krater Yapım'ın "Hekate'nin Şarkısı" başlıklı oyunu ile başlıyor. Selim Atakan'ın Shakespeare'in metin ve şiirleri üzerine yaptığı bestelerden oluşan bu müzikli gösteriyi Engin Alkan yönetiyor ve üç kadın "şarkıcı-oyuncu" ve bir erkek "dansçı oyuncu" dizeleri yorumluyorlar. Talat S. Halman, Sabahattin Eyuboğlu ve Can Yücel çevirileriyle zenginleşen yapımda zamanlardan herhangi bir zamanda ve belirsiz bir yerde Selim Atakan'ın müzikleri aracılığıyla adaletsizlikler, haksızlıklar sorgulanıyor. Hekate'nin Şarkısı, 28 ve 29 Mayıs günleri saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde tekrar seyirciyle buluşacak. Festivale bu yıl ülkemizden toplulukların yanı sıra yurtdışından Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda, İngiltere, İtalya ve Japonya'dan gruplar geliyor. John Malkovich'in başrolünü oynadığı, Avrupa sahnelerinde büyük ses getiren yapım "Şeytani Komedya", İstanbul Tiyatro Festivali'ne 14 Mayıs'ta konuk oluyor. Festivalin bu yıl en çok ses getirecek yapımlarından biri olacak oyunda; John Malkovich'e sahnede Viyana Akademi Orkestrası'nın seslendireceği Vivaldi, Handel, Gluck, Haydn ve Mozart'ın eserleri ile Unterweger'in kadınlarını temsil eden iki soprano eşlik edecek.
Her çalışmasıyla adından söz ettiren "Alman tiyatrosunun yaramaz yönetmeni" Andreas Kriegenburg'un yenilikçi yorumuyla Franz Kafka'nın romanı Dava, 16 Mayıs Pazar ve 17 Mayıs Pazartesi günleri Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak. 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali biletleri 3 Nisan Cumartesi günü satışa çıkıyor.



Kategori : MAGAZİN