Canlı yayında Kürt kapışması

  • Ana Sayfa
  • Canlı yayında Kürt kapışması
Canlı yayında Kürt kapışması
Açılım sanatçıları ikiye böldü. Başbakan önünde tartışan Oktay Kaynarca ve Lale Mansur canlı yayında kozlarını paylaştılar.Abone ol

Başbakan'ın sinema sanatçılarına verdiği kahvaltılı toplantıda medyaya yansıyan bir polemik NTV ekranlarında devam etti.

Ünlü oyuncular Lale Mansur ve Oktay Kaynarca canlı yayında Kürt açılımını tartıştı. İki oyuncunun sözkonusu toplantıda ikili bir polemik yaşadığı ve Başbakan'ın müdahalesiyle tartışmayı kestikleri medyaya yansı fosforlu kalem mıştı. işte o tartışma canlı yayında daha hararetli bir şekilde sürdü.

KAYNARCA: KÜRTLER SORUN ÇIKARTIYOR, ONU DA YİNE TÜRKLER ÇÖZÜYOR!

Oktay Kaynarca: O toplantıya katılanların yüzde 70'i doğuluydu ve Kürt vatandaşlarımızdı. Bu ülkede Özcan Deniz'i sadece Kürtler mi dinledi, beğendi, büyüttü? Çok da severim kendisini. Orada senarist, oyuncu, yönetmen çok sayıda Kürt vardı. Hem benim aldığım tepkilerin çoğu da Kürtlerden geldi ve hepsi de olumluydu. Ben de Doğulu bir ailenin çocuğuyum. Oraları iyi bilirim. Lale sen kürt müsün?

Lale Mansur: Hayır değilim.

Oktay Kaynarca: O bölgede görev yapan memura, polise taş atan çocuklar Kürt çocukları sonuçta. Onların arkadında da onları yönlendiren bazı provakatörler. Sen ise bir Türk olarak o çocukların sorunlarını kendine dert ediniyorsun. Yani sorunu yaratanlar başkaları ama sorunu çözmek için uğraşanlar yine Türkler. Bu sorunu da biz çözüyoruz yine.

Hakkı Devrim: Sorun bu işte. Bırakalım kendini ifade etsin. Bakın burada Kürtleri konuşuyoruz ama Kürt yok ki şimdi burada. Sorun burada işte karşı tarafın fikirlerini dinlememişiz hiç.

Programda Özcan Deniz'in yaşadığı bir deneyim de tartışma konusu oldu. Söyşendiğine göre Deniz ailesiyle kız istemeye gitmiş, ama 'Kürt'e kız vermeyiz' cevabını almış. Kaynarca bunun yaygın olmadığını iddia etti.

Oktay Kaynarca: Bu hatayı bütün ulusa mal etmek doğru mudur?



Kategori : GÜNCEL