Bartın'da organik tarım atağı

  • Ana Sayfa
  • Bartın'da organik tarım atağı
Bartın'da organik tarım atağı
Bartın Tarım İl Müdürlüğü Ulus ilçesinde organik ahududu ve böğürtlen bahçeleri kurdu.Abone ol

Bartın Tarım İl Müdürlüğü, Ulus ilçesi Hoca köyünde 20 dekarlık alanda organik ahududu ve böğürtlen bahçeleri tesis etti.

Törene Bartın Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, Ulus İlçe Tarım Müdürü Vekili Osman Çetin, Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nuri Uzun, Bartın ve Çevresinde Yaşayan Uluslular Derneği Başkanı Coşkun Yı toptan çakmak lmaz, Hoca Köyü Muhtarı Şenol Yağcı ile köydeki seracılık kursuna devam eden kursiyer kadın çiftçiler katıldı.
Ahududu ve böğürtlen bahçelerinin Bartın'da organik tarım yönteminin ilk denemesi olduğunu açıklayan İl Tarım Müdürü Yusuf Alagöz, çiftçilere son yıllarda tarımsal üretimin bütün kollarında yeni bilgi ve teknolojileri gece gündüz demeden aktardıklarını söyledi.

2002-2009 yılları arasında Bartın çiftçisine 24 milyon lira destekleme ödemesi yapıldığını dile getiren Alagöz, 2010 yılında çiftçilere destek yağdırılacağını bildirdi.

Alagöz, şunları söyledi:
"Bakanlıkça 2010 yılının desteklemeleri ve ödeme takvimi bu yıl ilk kez ocak ayında açıklandı. Ülkemiz genelinde 2009 yılında 4 milyar 938 milyon lira olan destekleme miktarı 2010 yılında 5 milyar 605 milyon liraya yükseldi. Ulus ilçesinde KKYDP Hibe Programı kapsamında bugüne kadar 207 bin lira hibeye esas destek üzerinden 103 bin 500 lira hibe makine ve ekipman desteği sağlandı. 2010 yılı KKYDP makine ve ekipman alımları uygulama tebliği yayınlandı. Kısa süre içerisinde tanıtımlarımızı yaptıktan sonra müracaatları alacağız, sizlerden isteğimiz sunulan bu fırsatları iyi değerlendirmenizdir. Projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Özellikle kadın çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum."

Konuşmalardan sonra Hoca Köyü Muhtarı Şenol Yağcı'ya ait bahçeye ahududu ve böğürtlen fidanları dikildi.



Kategori : GÜNCEL