Yılın Belediye Başkanı Altan seçildi

  • Ana Sayfa
  • Yılın Belediye Başkanı Altan seçildi
Yılın Belediye Başkanı Altan seçildi
Payas Belde Belediye Başkanı Bekir Altan, Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından yılın Belediye Başkanı seçildi.Abone ol

Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Belde Belediye Başkanı Bekir Altan, Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından yılın Belediye Başkanı seçildi. İZDER'in bu yıl 9.'sunu düzenlediği 'Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları' ödülleri Ankara’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yapılan anketler sonucu Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.

Tarihi Payas Külliyesinde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Bekir Altan, belediyenin çalışmaları ve gerçekleştirilen ödül töreni ile ilgili bilgiler verdi. Altan, "Halkımız için en iyi hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz. Biz tabii ki bir ödül ve karşılık beklemeksizin hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye'nin her yanında Payas Belediyesi’nin örnek gösterilmesi ve bir model olması Payas için gurur vesilesidir. Bizleri bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

"BÜTÇEMİZİN YÜZDE 80'İNİ YATIRIMA AYIRIYORUZ"

Belediye Başkanı Bekir Altan, üç dönem üst üste her defasında oylarını yükselterek seçildiklerini ve bunu siyasete değil hizmete borçlu olduklarının altını çizerek şöyle konuştu: ”Biz her zaman halkla iç içe olan bir beledi gezi videısu ye olduk. Vatandaşımızın her sosyal olayında yanlarındaydık. Hizmetlerimize gelince biz belde belediyesi olarak, değil ilçe, il belediyeleri büyükşehir belediyeleriyle hizmetlerimizi yarıştırır, onların hizmetlerine kafa tutar vaziyetteyiz. Bunun pek çok şekilde ispatlayabiliriz. 2008 yılında Forbes Türkiye baskısında Payas Belediyesi ile ilgili bir haber gördüm. Haberde şöyle diyordu; ‘Payas, bütçesiyle orantılandığında Türkiye’nin en büyük yatırımını yapıyor. Bütçesinin yüzde 80’ini yatırıma harcıyor.’ Evet biz bütçemizin yüzde 80’ini yatırıma harcıyoruz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 10-20’sini yatırıma harcıyor.

Buradan çıkıyor işte büyükşehir belediyeleriyle yarışır konumda olduğumuz. Ramazan’da dağıttığımız 3 bin kişilik yemekle, Ankara Büyükşehir Belediyesini orantı olarak geride bırakıyoruz. Kanalizasyon çalışmalarımızın yavaş olduğu bu günlerde bile her gün 100 ile 200 metre arasında kanalizasyon borusu döşüyoruz. Ankara’ya bakıldığında 10-15 günde ancak 15-20 metre döşendiği görülüyor. Hatay’da iki belediyede arıtma tesisi var. Biri İskenderun biri Payas. Antakya’da da var ancak şehre uygun proje yapılmadığı için çalıştırılamıyor. Biz arıtma tesisinin yapımına 100 günde bitireceğiz diye iddialı bir şekilde başladık ve 87 iş gününde tamamladık. Bu kadar kısa sürede tamamlanan başka bir örnek yok. İlk önce İller Bankası ve çevre bakanlığı uygun olmadığı gerekçesiyle projemize onay vermedi ancak şimdi her çevre toplantısında çevre müdürlüğü bizi kutluyor.

Arıtma tesisi projesini İller Bankası yapsaydı 5 milyon dolara yapacaktı, biz 647 milyar liraya yaptık. Birilerinin neden itiraz ettiği ortaya çıktı, rant yok. Payas Belediyesi bu fiyata yapıyor siz neden yapamıyorsunuz diye sorgulamalar başladı. Ayrıca böyle bir tesisin aylık elektrik gideri 100 bin lirayı bulurken bizim tesisimizin aylık elektrik gideri 12 bin lira. Maliyet her anlamda düşüyor. Çukurova Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi çevre bölümü öğrencileri sürekli gelip bizim tesisimizi inceliyorlar. Biz TOKİ’yle de yarıştık, kısa zamanda konut yapıp sahiplerine teslim ettik. İşte tüm bunlar ve yaptığımız diğer hizmetlerle bir kez daha yineliyorum ki büyükşehir belediyeleriyle yarışırız."

"ÇÖP FABRİKASINA BÖLGE OLARAK İHTİYACIMIZ VAR"

Çöp fabrikasıyla ilgili bir infial olduğunu ve bunun yersiz olduğunu ifade eden Altan, "Bu, bölgeyi kurtaracak bir uygulama. Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriliyor. Atıklar evlerden ayrıştırılmaya başlanacak, çöp merkezine taşınacak, önce ekonomiye kazandırılacak, kalan kısmıyla gübre elde edilecek. Kalan gaz atıklarla elektrik üretilecek, çıkan su arıtılarak sistemde kullanılacak. Yani her şey değerlendirilecek. İskenderun şehir çöplüğü felaketti. Bu firma geldikten sonra, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in de dediği gibi, çöplük alanı üzerinde piknik yapılabilir bir konuma geldi. Bunda felaket nerede? Bu kadar ince detaylı düşünülmüş bir tesis, bölgemizin yararına olacak. Yerli firma inşaatı yapacak, Kore ve Alman teknolojisi olacak.

Entegre bir tesisi İskenderun’da gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Ben 10 yıldır emek harcıyorum bu konuyla ilgili olarak. Pek çok ülkedeki tesisleri gezdim. İsviçre’deki tesis 1900 yılında yapılmış. Biz 2010 yılında hala yapılmaması için tartışıyoruz. Çöp fabrikası bölgemiz için büyük bir kazanç, mutlaka yapılmalıdır. Çevreyi iyi yönetemeyen ülkeler geri kalmış demektir" diye konuştu. Başkan Bekir Altan, Payas Beldesi'ndeki, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nin restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile irtibata geçtiklerini ve restorasyon çalışmalarını kendilerinin üstlenmek istediklerini de belirterek, “Osmanlı İmparatorluğu döneminde zamanın sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kendi adını verdiği külliyenin restorasyonu için biliyorsunuz bir iş adamı ihale ile devreye girmişti. Ama rantabl olmadığı için ihale iptal edildi" dedi.



Kategori : GÜNCEL