Halk otobüslerine sivil polis denetimi

  • Ana Sayfa
  • Halk otobüslerine sivil polis denetimi
Halk otobüslerine sivil polis denetimi
Zonguldak Ereğli halk otobüsleri yoğun şikayetler üzerine sivil trafik polislerince denetlenecek.Abone ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde halk otobüsleri sivil polislerce denetlenecek.

Konuyla ilgi açıklama yapan Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, özellikle sürekli olarak şikâyet edilen halk otobüslerine sivil trafik polislerinin bindirileceğini belirtti.

İkinci sıra cricket çakmak park eden araçlara gerekli cezaların uygulanmasının ardından, dükkânların önüne konulan tabelalar hakkında esnafların uyarılacağını ifade eden Tektaş, uyarılara rağmen trafiği engelleyen tabelaları kaldırmayan dükkân sahiplerine de ceza uygulanacağı söyledi.
Tektaş, "Erdemir Caddesi'nde gidiş ve geliş uygulaması başlatılacak. Yolun sol tarafında kısa süreli de olsa sürücülerin araçlarını park etmeleri yasak. Sürücülerimizden, başkalarının mağduriyetlerine sebep olmamaları için mutlaka trafik kuralına uymalarını istiyoruz. Özellikle otobüs ve minibüs sürücülerini, durak dışında yolcu indirmemeleri veya yolcu almamaları konusunda bir kez daha ikaz etmek istiyorum. Sizlerin bu yöndeki trafik kural ihlaliniz fazla alternatifi olmayan caddelerde trafik akışını büyük ölçüde etkileyecek. Bununla ilgili olarak trafikte görev yapan bir kaç personelimi bugünden itibaren sivil giyindirmek suretiyle bir yolcu gibi otobüse bindirerek otobüs veya minibüsleri bu yönde denetleyeceğiz. Ayrıca otobüs duraklarına, yaya geçitlerine, kavşak içlerine veya trafik akışına engel olan yerlere park eden sürücülerin araçları, çekicilerle parka çektirilecek." diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL