Sezonun ilk mevsimlik işçi alımı

  • Ana Sayfa
  • Sezonun ilk mevsimlik işçi alımı
Sezonun ilk mevsimlik işçi alımı
Burdur Belediyesi, 25 Mart’ta ilk kura çekiminin ardından, sezonun ilk mevsimlik işçilerini çalıştırmaya başlayacak. Abone ol

Hükümetin, işsizleri istihdam etmek için başlattığı, geçici mevsimlik işçi alımı projesi bu yılda devam ediyor. Hacer Zeren'in haberine göre Burdur'da  İş-Kur Müdürlüğü’nün yaptığı proje çerçevesinde, belediye ile İş-Kur İl Müdürlüğü arasında hizmet protokolü imzalandı.

Bu yıl, iki dönem halinde 45 geçici işçi alacak olan Burdur Belediyesi, 25 Mart’ta gerçekleştirilecek ilk kura çekiminin ardın cricket çakmak dan, sezonun ilk mevsimlik işçilerini çalıştırmaya başlayacak.

Belediye Halı Sarayı Hizmet Binası Meclis Salonu’nda düzenlenen protokol öncesi basına bilgi veren Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, protokolün en az 4, en fazla 6 ay geçerli olacağını belirterek, “Hükümetimizin kısa süreli de olsa işsizlere iş edindirmeyi, ayrıca onlara bir ücret ödemeyi kararlaştırdığı bu faaliyeti, Burdur’da İş-Kur Müdürlüğümüzle geçtiğimiz yılda gerçekleştirdik. Şimdi de yeni bir sözleşmeyi imzalayacağız. Bu protokol 4 ay, en fazla 6 ay devam edecek. Çeşitli işyerlerinde çalışacak olan, İş-Kur Müdürlüğümüze müracaat edip, çekilen kur’a da çıkan işsizler, bu projede görev alacak. Onların 4 veya 6 aylık maaşlarını İş-Kur ödeyecek. Alınan işçiler, 4-6 ay boyunca, gösterilen işyerlerinde çalışacaklar. Böylece asgari ücrette olsa, onlara bir istihdam sağlanmış olacak. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İş-Kur İl Müdürü İsmail Deveci ise, bu yıl belediye ile iki proje yapıldığını dile getirerek, “Birinci projede 23, ikinci proje 22 kişi istihdam edilecek. Birinci projenin kura çekimi önümüzdeki ayın birinde, diğer proje içinde Temmuz ayının 15’inde kuraları çekmeyi düşünüyoruz.

Proje kapsamında ilimizde topam 234 kişi istihdam edilecek. Toplam 260 bin TL ödenecek. Proje kapsamında; Bucak Millli Eğitim Müdürlüğü, Bucak Belediye Başkanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Bucak, Gölhisar, Yeşilova veAğlasun Orman Müdürlükleri, Gölhisar Kaymakamlığı, Burdur İl Özel İdaresi ve Burdur Belediye Başkanlığı’na geçici işçiler alınacak” açıklamasında bulundu.



Kategori : EKONOMİ