Müsteşar HSYK toplantısını terketti

  • Ana Sayfa
  • Müsteşar HSYK toplantısını terketti
Müsteşar HSYK toplantısını terketti
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Hakim Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısını terkettiği için oturum yapılamadı. Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçilmiş üyeleri, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Kurul Üyesi Ahmet Kahraman'ın “toplantıyı terk etmesi üzerine kurul toplantısının yapılamadığını” Clıpper Çakmak bildirdi.

“HSYK'nın seçilmiş üyeleri” adına yapılan yazılı açıklamada, kurulun  bugün olağan gündemini görüşmek üzere üye tam sayısıyla toplandığı belirtildi.

Toplantı başladığında kurul üyelerinden Ali Suat Ertosun'un 2010 yılında  çıkarılan “2009 yılı güz kararnamesi” taslağında görüşülmeyip geriye bırakılan atama kararnamesi ile 29 Ocak 2010'da gündeme alınıp görüşülmesini istediği ilke  kararları ve diğer konulara ilişkin yazılı önergeleriyle yetki kararnamesinin  gündeme alınması istemini içeren sözlü önergesinin görüşülmesine geçildiği  belirtildi.

MÜSTEŞAR O ÖNERGEYİ GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Açıklamada, bu sırada Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Kurul Üyesi Ahmet  Kahraman'ın “bu tür önergelerin verilmesine ve görüşülmesine karşı olduğunu,  görüşülmesi durumunda toplantıyı terk edeceğini” bildirerek, toplantıdan  ayrıldığı bildirildi. Bu nedenle kurul toplantısının yapılamadığı kaydedildi.



Kategori : POLİTİKA