Antalya Surları mercek altında

Antalya Surları mercek altında
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi işbirliği ile düzenlenen ortak çalıştayda kent surları masaya yatırıldı.Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi işbirliği ile düzenlenen ortak çalıştayda kent surları masaya yatırıldı. Kenti çevreleyen 2150 yıllık tarihi surları yeniden canlandırmak, geliştirmek ve yaşatmak adına başlatılan çalıştayda konu ile ilgili yol haritası oluşturulacak.
Promosyon Kalem >
Çalıştaya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, tarihi mirasları koruma ve kullanma dengesinde, inisiyatifini her zaman korumadan yana kullandığını belirterek, tarihi mirasa sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Başkan Akaydın, “Antalya Surları ve Kaleiçi, Antalya’nın en önemli tarihsel varlığıdır. Burada yapılacak koruma çalışmaları konusunda elimi taşın altına koymaya hazırım” dedi. 2150 yıllık bir tarihin masaya yatırıldığını kaydeden Başkan Akaydın, “Çalıştayda alınacak kararlar Büyükşehir Belediyesi’ne yol gösterecek. Bundan önce yapılan çalışmalarda surlar yeteri kadar değerlendirilememiş. Büyükşehir Belediyesi olarak bunun farkındayız Daha önce yapılan fotogrametrik çalışmaların revize edilmesi gerekecek. Bütçem ve yasaların el verdiği boyutta her türlü desteği yapmayı sadece belediye başkanı olarak değil, bir Antalyalı olarak gerekli görüyorum” diye konuştu.

KENT SURLARI DUVAR DEĞİLDİR

Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın ise kentin tarihi mirasına sahip çıkmak için gerekli her türlü çalışmanın içinde yer alacaklarını söyledi. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Restorasyon Uzmanı Doç. Dr. Emre Madran ise kent surlarının bir duvar olmadığını söyledi. Madran, “Surlar kültür varlığıdır. Bir plan çerçevesinde ele alınmalı ve koruma planına dahil edilmelidir” şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL