Didimli İngilizler'den İngilizce eğitimi

  • Ana Sayfa
  • Didimli İngilizler'den İngilizce eğitimi
Didimli İngilizler'den İngilizce eğitimi
Yurtdışına çıkmak için vize sorununuz mu var? Aydın'ın Didim ilçesine yerleşen İngilizlerden ders almaya ne dersiniz?Abone ol

Aydın'ın Didim ilçesinde, özel bir dil eğitim merkezi, geliştirdiği proje ile yurt içi ve yurt dışından İngilizce öğrenmek isteyenlere, hem tatil, hem de eğitim fırsatı sunuyor.

İlçede yaşayan İngiliz ailelerin yanında eğitim fırsatı sunan DİDEM Akademi (Didim Dil Eğitim Merkezi)'nin yürüttüğü projede, 200 İngiliz aile yer alıyor.

Eğitim Turizmi'nde önemli bir atak olarak değerlendirilen projenin sorumlusu DİDEM Akademi Genel Koordinatörü Fatma Ateş, İngiltere'ye gidebilmek için vize problemi yaşayan ülkelerden yo tokai çakmak ğun ilgi gördüklerini, kayıtlarında bulunan 300 öğrencinin yanı sıra ülke genelinde bulunan acente ve dil kurslarından da öğrencilerin programa katılacaklarını bildirdi.

Projede yer alacak olan İngiliz ailelerin de öğrencilerle nasıl bir iletişim içerisinde olmaları gerektiğine dair eğitimlerin verildiğini ifade eden Fatma Ateş, ''İngilizce eğitiminde sıra dışı yepyeni ve çok eğlenceli bir yöntem geliştirdiğimizi söyleyebilirim. Didem Akademi yurt dışında sunulan dil öğrenim olanaklarını vize pasaport alma sıkıntısı yaşamadan sayıları on binleri bulan İngilizlerin yaşamaya geldiği Didim'de sunuyor'' dedi.

İngilizce eğitimin yanı sıra öğrencilerin yaşam tarzlarına uygun konaklama seçenekleri ile İngilizceyi yaşayarak öğrenebileceğini ifade eden Ateş, ''Eğitim almak isteyen öğrencilerimiz İngiliz aile yanında ya da İngilizlerin yaşadığı sitelerde tahsis edilen dairede kalacaklar. Uzman eğitmenler eşliğinde zenginleştirilmiş etkinlik programları ile İngilizceyi günlük hayatta rahatça kullanabilme imkanı bulacaklar'' diye konuştu.



-FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIMA FIRSATI-



Projede yer alan İngiliz aile David ve Pat Stortan, projede yer almanın mükemmel bir duygu olduğunu belirterek; ''Biz büyük bir aileyiz, 6 çocuğumuz 17 torunumuz var. 3 yıldır Didim'de yaşıyoruz. Kültürel bir etkileşim içinde, farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduk, projede yer almaktan mutluyuz'' dediler.

İstanbul'dan programa katılan öğrenci Zeynep Ayhan ise, ''İngilizcemi geliştirmek istiyordum, ancak yurt dışına çıkma imkanım yoktu. Bu projeyi duyunca hemen başvurdum. David ve Pat ile birlikte ders çalışıyor, yemek yapıyor, sohbet ediyoruz. Günlük yaşama dair ne öğrenmek istiyorsam sorabiliyorum. Her şey çok güzel'' şeklinde konuştu.

Önümüzdeki süreçte, Rusya, İran, Irak, Suriye, Özbekistan, Tacikistan gibi İngiltere'ye giderken vize almakta sorun yaşayan komşu ülkelerden öğrencilerin bu eğitimlere katılacakları bildirildi.



Kategori : GÜNCEL