Borsanın imajı nasıl düzelecek?

  • Ana Sayfa
  • Borsanın imajı nasıl düzelecek?
Borsanın imajı nasıl düzelecek?
SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın işi zor mu zor..Neden mi? Bu sorunun yanıtı Meliha Okur'un yazsında saklı... Abone ol

Sabah Gazetesi'nin sivri dilli yazarlarından Meliha Okur bugün köşesinde SPK Başkanı Vedat Akgiray'ı konu edindi.Okur, Akgirayı bekleyen zorluklara değindi.

İşte Okur'un o yazısı:

- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Ba search engine optimization şkanı Vedat Akgiray'ın üç şapkası var. Akademisyen, işadamı-yatırımcı ve bürokrat. Açıkçası üç şapkasıyla, güven bunalımı yaşayan, gücünü ve etkinliğini yitirmiş sermaye piyasası için bulunmaz bir nimet. Akgiray sahip olduğu özellikleriyle sistem için açılım yapabilir! Çünkü kuruluşundan bu yana SPK bir tek başkan, 'Ali İhsan Karacan' döneminde zıplamış bir kurum. Ne yazık ki kurum uzun yıllar hep kış uykusuna yattı. Karacan'ın yaptıklarıyla hem 2001, hem de 2008 krizinde sektör dimdik durdu. Karacan zamanında takas emir düzeni, aracı kurum iç havuzlarının kaldırılması yoluyla müşteri bazında takas gibi en temel konularda düzenleme yapıldı.
Kusura bakmasınlar, diğer başkanlar piyasaya fazla bürokrat yaklaştı. Polis müdürü edasıyla sistemi baskı altına aldılar. Kurbağaları ürkütüp, sistemi küçülttüler. Amaçlarını gerçekleştiremediler, borsayı tabana yayamadılar. Tam tersine yatırımcı haklarını görmezden gelip, elbirliğiyle cam vazoyu kırdılar. Piyasanın cansuyu olan hisse senedi yatırımcısını un gibi elediler.

***

Kategori : EKONOMİ