'Çanakkale' rol model örneklerle dolu

  • Ana Sayfa
  • 'Çanakkale' rol model örneklerle dolu
'Çanakkale' rol model örneklerle dolu
Emperyalizmin yumruğu altında ezilen milletlere özgürlük yolunu açan ‘Çanakkale’, zaferin yıldönümünde yine çeşitli etkinliklerle yad ediliyor.Abone ol

Emperyalizmin yumruğu altında ezilen milletlere özgürlük yolunu açan ‘Çanakkale’, zaferin yıldönümünde yine çeşitli etkinliklerle yad ediliyor. Kronolojik anlatımdan ziyade savaşın sokak aralarına inen incelemeleriyle dikkat çeken Araştırmacı - Yazar İbrahim Ref best hair transplant in turkey ik, önceki akşam Güngören Kültür Merkezi’nde ilçe sakinleriyle ‘Çanakkale Ruhu’nu konuştu. Savaşın ayrıntılarında kaybolmuş kahramanlık, sabır ve özveri hikayelerini anlatan Refik, yüz binlerce cana mal olan bu mücadelenin birçok yönden günümüze de ışık tuttuğunu savundu. ‘Kişisel gelişim’ noktasından da konuya yaklaşan Refik, Batı kaynaklı kitapları yerine Çanakkale’nin ‘rol model’ için çok zengin bir kaynak olduğunu vurguladı.

“Çanakkale, çarpışma yoğunluğundan dolayı, gerçekleşme ihtimali 160 milyonda bir olan, kurşunların havada çarpıştığı bir savaştır” şeklindeki çarpıcı tespitlerde de bulunan Refik, “Dünyanın gelmiş geçmiş en kanlı ve şiddetli 14 savaşından biri olan bu mücadele, Anadolu insanının bir neslini adete yok etmiştir” dedi.

Güngören Belediyesi’nin Güngören Trakyalılar Derneği ile birlikte organize ettiği İbrahim Refik’in söyleşisinin ardın, Belediyenin Gençlik Meclisi üyeleri Mehmet Akif şiirleriyle programa renk kattı. Öte yandan zaferin yıldönümü anısına, Belediye Başkanı Ş.Yücel Karaman’ın ev sahipliğinde şehit ailelerine yönelik bir akşam yemeği de organize edildi. Cevizlik Parkı ve Sosyal Tesisleri’ndeki etkinlikte konuklarına seslenen Karaman, şehit ailelerine verdikleri önemi vurguladı.



Kategori : GÜNCEL