Pir Sultan Abdal Derneği açıldı

  • Ana Sayfa
  • Pir Sultan Abdal Derneği açıldı
Pir Sultan Abdal Derneği açıldı
Pirsultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği; sazlar, türküler ve çaylar eşliğinde Güngören Şubesi’ni hizmete açtı. Abone ol

Alevi toplumlarının birbirleriyle kaynaşmasını amaçlayan Pirsultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği; sazlar, türküler ve çaylar eşliğ seo inde Güngören Şubesi’ni hizmete açtı. Hazırlık aşamasında Güngören Belediyesi’nin de katkıda bulunduğu şubenin açılışına, Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman yanı sıra, çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri katıldı.

Türküler ve şiirlerin seslendirildiği açılışta dernek üyelerine ve konuklara seslenen Başkan Karaman, sivil toplum kuruluşlarının demokrasi için önemini bir kez daha vurgularken, herkesi kucaklamayı amaçlayan Pirsultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Güngören şubesiyle de toplumsal kaynaşmada önemli bir rol üstleneceğine inancını dile getirdi.

Alevi toplumlarını tek çatı altında buluşturan dernek; üyelerine bağlamadan, İngilizce kursuna, semahtan folklora kadar değişik branşlarda eğitim hizmeti de sunacak.



Kategori : GÜNCEL