Başkan Demir Çanakkale sergisini açtı

  • Ana Sayfa
  • Başkan Demir Çanakkale sergisini açtı
Başkan Demir Çanakkale sergisini açtı
Fatih Belediyesi tarafından Eminönü Meydanı’nda düzenlenen Çanakkale’nin İzleri Sergisi Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından açıldı. Abone ol

Çanakkale Zaferi’ni ve şehitlerini anmak amacıyla Fatih Belediyesi, 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Galerisi işbirliği ile Fatih’te 20 gün boyunca 3 ayrı noktada düzenlenecek sergi, ilk durağı olan Eminönü Meydanı’nda törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Fatih Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri şiirini kaside tarzında okuyan Mehter takımının çorbacıbaşısı Muhammed Yolaç vatandaşl hair transplant in turkey ardan büyük alkış aldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi’nde yer alan, cephede savaşan askerlerden, cepheye mermi taşıyan analara kadar herkesi rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi. Bu tarih bilincinin özellikle gençlere ve çocuklara iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Başkan Demir, “Bizim tarihimiz gerçek kahramanlarla dolu. Çanakkale savaşında da büyük kahramanlıklar yapan Yahya Çavuşları, Seyit Onbaşıları çocuklarımızın tanıması bilmesi gerekiyor” dedi. Başkan Demir, geçen yıl boyunca düzenledikleri ücretsiz Çanakkale Gezileri’nin bu yıl da devam edeceğini ve on bin vatandaşımızı Çanakkale’ye götüreceklerinin müjdesini verdi.

Konuşmasının ardından Başkan Mustafa Demir çadırın girişine geçerek vatandaşlarla birlikte müze havasında hazırlanmış serginin açılış kurdelesini kesti. Ziyaretçilerle birlikte çadırı gezen Demir, daha sonra Çanakkale Savaşı’nda iaşe malzemesi yokluğundan dolayı sadece kırık buğdaydan yapılıp da askerlere dağıtılmış olan çorbanın aynısını o günü anlatmak için küçük kaplarda vatandaşlara dağıttı ve kendisi de çorbadan içti.

7’den 70’e ziyaretçilerin akın ettiği Çanakkale Çadırı’nda savaşın ve o savaşın şehitlerinin hatıraları önünde uzun kuyruklar oluştu. Çanakkale Savaşı’nda kullanılan savaş malzemeleri, askeri kostümler ve askerlerin özel eşyalarının yer aldığı sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Sergide gezerken oldukça duygulu anlar yaşayan ziyaretçiler, tarihimizin hatırlatılmasında ve yaşatılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Çanakkale Çadırı’nda özellikle çocuklar için hazırlanmış Çanakkale Destanını anlatan çizgi roman eserler de tüm ziyaretçilere ücretsiz dağıtıldı. Sergi Eminönü Meydanı’nın ardından, 20 gün boyunca Çukurbostan Yaşam Merkezi ve Hekimoğlu Ali Paşa Parkı’nda da vatandaşların ziyaretine açık olacak.



Kategori : GÜNCEL