Eyüp'de Nevruz kutlandı

Eyüp'de Nevruz kutlandı
Eyüp Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile birlikte Nevruz Bayramı özel programı düzenledi.Abone ol

Eyüp Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile birlikte Nevruz Bayramı özel programı düzenledi. Program nedeniyle yurtdışından gelen konuklar ve gösteri grupları sabah 11:00’de Eyüp Sultan Meydanı’nda toplandı. Eyüp Müftüsü İsa Gürler’in Nevruz nedeniyle yaptığı duanın ardından Eyüp Belediyesi Mehter Takımının marşlarıyla grup, Eyüp Stadı’na kadar yürüdü…

Türk Dünyası ülkelerinin bayraklarıyla ve sahayı kaplayan dev Türkiye bayrağıyla tam bir şenlik havasına bürünen Eyüp Stadı’nda Nevruz gösterileri protokol konuşmalarıyla başladı.

Kutlamalara, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Denizli Belediye Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Nihat Zeybekçi, İstanbul Vali Yardımcısı M Deniz kumu ustafa Altıntaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Azerbaycan Milletvekili Güler Ahmadova, Azerbaycan Adalet Bakanlığı Belediyelerle İş Merkezi Müdürü Mehti Selimzadeh, Akçabedi Şehri Belediye Başkanı Ali İsmailov, KKTC’den Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçam, Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren, Makedonya Cumhuriyeti’nden Jupa Belediye Başkanı Mazlum Hasan, Gastivar Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Eyüp, Moldova Cumhuriyeti Komrat Büyükşehir Belediye Başkanı Nikolay Dudoğlu, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevruz Bayramı’nda bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Nevruz’un tüm Türklerin bayramı olduğunu belirterek, “Anadolu’da, Kafkaslar’da, Balkanlar’da, Kıbrıs’ta, Yakutistan’da,Tataristan’da, Ortadoğu’da her iklim ve coğrafyada Nevruz 2800 yıldır büyük bir coşkuyla kutlanıyor." dedi.

Nevruz ateşinin milyonlarca Türk arasındaki sıcaklığı, dostluğu, sevgiyi pekiştirdiğini ve hiç sönmeden binlerce yıldır yandığını kaydeden Başkan, şunları söyledi: “Avrasya’nın, Türk aleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın, Nevruz sevinç, mutluluk ve huzurla kutlu olsun.”

“Bugün Nevruz Günüdür, Güllerin Düğünüdür, Bülbüller Bayram Eder, Kavuşmanın Günüdür…”

Eyüp Belediyesi&Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Nevruz Şöleni, mehter konseri ve Motif Halk Oyunları ekibinin muhteşem gösterisiyle başladı..

Ardından Irak Türkleri saz ekibi ve ses sanatçıları, izleyenlere nefis bir müzik şöleni sundu. Doğu Türkistan folklor ekibinin gösterisinin ardından Azerbaycan Zeynel Hak Diyaspora Merkezi Başkanı İsmail Ağayev bir konuşma yaparak şiir okudu. Ehlibeyt Vakfı sema ekibinin gösterilerinin ardından Rumeli folklor ekibi birbirinden renkli oyunlarıyla izleyenleri coşturdu. Programın en heyecanlı bölümü ise ateş yakılması ve demir dövülmesi bölümüydü… Başkan İsmail Kavuncu ve konukları yakılan ateş üzerinden atladılar ve Nevruz’un simgelerinden biri haline gelen demir dövdüler. Nevruz kutlamalarını izlemeye gelen konuklara Eyüp Belediyesi tarafından Özbek pilavı ve İzmir Lokması ikram edildi.

Nevruz kutlamaları, Tümata Grubu’nun konseri ve gösteriyle sona erdi. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Nihat Zeybekçi ve Türki Cumhuriyetler’den gelen diğer konuklarını öğle yemeğinde Eyüp Belediyesi sosyal tesislerinden Ensari Konağı’nda ağırladı ve onlara Eyüp çinilerinden armağan etti.



Kategori : GÜNCEL