Adana'da polise kelepçe suçlaması

  • Ana Sayfa
  • Adana'da polise kelepçe suçlaması
Adana'da polise kelepçe suçlaması
Adana'da sivil polisler zorla arama yaptı iddiası! Kafeterya işletmecisi Mustafa Gökçe, suç duyurusundu bulundu.Abone ol

Adana'da kafeterya işletmesi Mustafa Gökçe, arama izni olmadığı halde işyerine gelen sivil polislerin, zor kullanarak kendilerini yere yatırıp, kelepçelediklerini öne sürdü.

Geçen cumartesi günü saat 19.00 sıralarında Reşatbey Mahallesi’nde Mustafa Gökçe’nin işlettiği kafeteryaya, silah bulunduğu iddia Promosyon Kalem edilen otomobilin sahibini aramak için gelen sivil polisler, işyeri sahibine kimlik sorup, gözaltına almak istedi. İddiaya göre işyeri sahibinin karşı koyması üzerine tartışma yaşandı. Bunun üzerine, polisler, işyeri sahibi ile birlikte 4 kişiye, ellerini arkadan kelepçeleyerek gözaltına aldı. Müşterilerin gözü önünde yaşanan olayda, polisler, 4 kişiyi işyeri dışına götürüp, kısa süre beklettikten sonra polis merkezine götürdü. Yapılan işlemlerin ardından 4 kişi serbest bırakıldı.

Polislerin tutumunu kınayan işletmeci Mustafa Gökçe, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirterek, “Olay akşamı işyerine giren kişiler arama yapacaklarını söyledi. Bende kimliklerini ve arama izinlerini sordum. İkisi de göstermemelerine rağmen benden istedikleri kimliğimi verdim. Daha sonra kafe içinde aniden çıkan tartışmanın büyümesi üzerine bizi zorla ellerimizi arkadan kelepçeleyerek yere yatırıp dövdüler. Daha sonra da gözaltına aldılar. Suçumuz yoktu. İşyerimizde de illegal bir şey bulamadılar. Bu polislerden şikayetçi olacağız ve cezalandırılmalarını isteyeceğiz” dedi.

Emniyet yetkilileri ise polisin olay gönü rutin uygulama yaptığını, ancak kafeterya yetkililerinin tepki göstermesi üzerine müdahale edildiğini, ancak, müdahale sırasında sınırın aşılmadığını belirttiler.



Kategori : GÜNCEL