Türkiye'nin büyük İnternet ayıbı

  • Ana Sayfa
  • Türkiye'nin büyük İnternet ayıbı
Türkiye'nin büyük İnternet ayıbı
İnternet Günleri yaklaşırken Türkiye hala büyük bir ayıbını örtmeye çalışıyor. Bu ayıbın sorumlusu ise siyasetin kendisi!Abone ol

İnternet Medyası kendi yasasını daha çok bekleyecek! Bu ifade belki çok iddialı gelebilir; ancak vaziyet işte bu noktayı işaret ediyor. TBMM’de ilgili komisyonlarda bu konuda bekleyen bir taslak yok. İşin en kötü tarafı ise konunun muhatapları olan siyasiler yani seçilmişlerin bir bölümü internetten hala bi haber!

İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, Nisan ayında kutlanacak İnternet Günleri baskılı çakmak öncesi, İnternet Medyası konusundaki yasal boşluğu bir kez daha gündeme getirdi. Özışık’ın “siyasilerin üzerinde kamuoyu baskısının artırılması” çağrısı ne kadar karşılık bulur ya da siyasiler bu konudaki isteklere ne kadar daha kulak tıkar bilinmez; ancak durum böyle bir süre daha devam ederse, internet sitesi olan her yayıncı para cezalarına çevrilmeyen ağır hapis cezalarıyla karşılaşacak. İşin en kötüsü de yasal boşluğun; işin niteliği açısından Basın Kanunu çerçevesinde değerlendirilirken verilen cezaların yorum farkı nedeniyle para cezasına çevrilmemesine imkan tanıması.

YASAL SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

İnternetin ekonomiden ticarete, devlet kurumlarından sanayi kuruluşlarına, hastanelerden adliyelere, medyadan bankalara ve hatta köşe başındaki simitçi fırınına kadar bir çok alanda kullanılmaya başlaması, Türkiye’deki hukuk sorunlarını da beraberinde getirdi. Bu konudaki yasal boşluk, siber fırtınaya hazırlıksız yakalanan Türkiye’yi, yeni yasal düzenlemeler yapmak yerine mevcut yasalara internetin ruhuna aykırı da olsa ufak tefek düzenlemeler yaparak geçiştirmeye

ÇİÇEK'TEN İNTERNET
MEDYASINA DESTEK

İnternet Medyası Yasa Taslağı'yla ilgili olarak daha önce sorularımızı cevaplayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bu konudaki yasal boşluğu kabul ederek düzenlemenin şart olduğunu söyledi. İnternetin yeni bir alan olduğunu ifade eden Çiçek'e göre de en önemli sorun eski mevzuatla yeni durumun açıklanmaya, yorumlanmaya çalışılması. Çiçek, Adalet Bakanı iken internet suçlarıyla ilgili suç ve ceza kısmıyla ilgili yasa tasarısı hazırladıklarını ancak bunlarında eskidiğini söyledi.



Kategori : GÜNCEL