Kendi okuyamadı ama binlerce kişiyi okuttu

  • Ana Sayfa
  • Kendi okuyamadı ama binlerce kişiyi okuttu
Kendi okuyamadı ama binlerce kişiyi okuttu
İlkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen hayırsever işadamının yaptırdığı fakülte her yıl 5 bin öğretmen yetiştiriyor.Abone ol

İlkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu'nın yaptırdığı ve 30 milyon TL'ye maal olan eğitim fakültesi her yıl 5 bin öğretmen adayı yetiştiriyor.

İlkokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edemeyen işadamı Ahmet Keleşoğlu, bugün Türkiye Promosyon Kalem 'nin en büyük ecza deposuna sahip olmasının yanı sıra eğitime verdiği destek milyonlarca lirayı geçti. Babasının kendisine ticarete atılması yönündeki telkinleriyle küçük bir ecza deposu ile başladığı ticari yaşamına, bugün 5 bin kişinin çalıştığı şirketin başkanı olarak devam ettiriyor.

"Dönemin şartları gereği ben okuyamadım" diyen Ahmet Keleşoğlu, her yıl 5 bin öğretmen adayının mezun olduğu bir fakülteyi Konya'ya kazandırdı. Kendini eğitim hizmetlerine adayan Keleşoğlu, Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültesi'nin binasını yaptırıyor. Yaklaşık maliyeti 30 milyon TL olan yatırımın tamamlanmasıyla birlikte her yıl 5 bin öğretmen adayı buradan mezun olacak. Türkiye'nin 30 üniversitesinden daha büyük bir alana kurulan Eğitim Fakültesi'ne Ahmet Keleşoğlu ismi verildi. Toplam 56 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ve 4 bloktan oluşan fakülte binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı. Dönemin şartlarında okuma şansım bulamadığını ifade eden Keleşoğlu, "İlkokuldan sonra eğitimimi sürdüremedim. Bu açığımı kitap okuyarak kendimi yetiştirmeye çalıştım. Kazandığımı Türkiye'nin geleceği olan çocukların eğitimine adamaya çalıştım. Bugüne kadar verdiğim destekler bundan sonra da devam edecek." dedi.



Kategori : GÜNCEL