Çocuklar deprem tatbikatı yaptı

  • Ana Sayfa
  • Çocuklar deprem tatbikatı yaptı
Çocuklar deprem tatbikatı yaptı
Bilim haftası sebebiyle “2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları”na konuk olan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara yüzlerce çocuğa depremi anlattı.Abone ol

Son günlerde yeniden gündeme oturan deprem gerçeği “2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları”na da damgasını vurdu. Beyoğlu ilçesindeki çocukların bir araya geldiği etkinliklerde haftasonu deprem konuşuldu. Semt konaklarında her haftasonu düzenlenen ve ilgiyle izlenen “Özgür Abi’yle Kitaplarda Yolculuk” bilim haftasında deprem bilimcisi Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’yı ağırladı. Çocuklar bu kez Özgür ağabeyleri v tokai çakmak e deprem dedeleri Prof. Dr. Işıkara ile depremi konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde Beyoğlu Belediyesi Aynalıkavak Semt Konağı’nda gerçekleşen etkinliğe 500’ün üzerinde çocuk katıldı. İki saat süren etkinlik saat 14.00’te başladı. Çocuklar önce, tiyatrocu Özgür Özgülgün ile bilimin tarihine gitti. Zaman tünelinden geçen çocuklar, Türk bilgini İbn-i Sina’nın Buhara’sına gidip, onunla birçok hastalığı tedavi etti. Horosan ve Harizm illerini dolaştı.

Etkinliğin ikinci bölümünde Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara çocuklarla bir araya geldi. Prof. Dr. Işıkara çocuklara depremden korunmanın yollarını müzik ve slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Semt konağının konferans salonunu dolduran 500’ün üzerinde çocuk dikkatle deprem dedenin anlattıklarını dinledi. Prof. Dr. Işıkara, çocuklara depremden korunmanın yollarını tatbikat yaptırarak anlattı. Çocuklar, sırasıyla, uyurken, okuldayken, sokaktayken ve yalnızken depremden nasıl korunacaklarını uygulayarak öğrendi. Ayrıca depremle ilgili merak ettiklerini deprem dedelerine sordu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan program sonunda Prof. Dr. Işıkara’ya aydınlatıcı bilgileri için teşekkür etti. Başkan Demircan, Beyoğlu Belediyesi’nin ilçedeki çocukları deprem konusunda bilinçlendirmek için etkinliklere devam edeceklerini söyledi. Prof. Dr. Işıkara’da çocuklardan deprem konusunda öğrendiklerini ailelerine ve çevrelerine aktarmalarını isteyerek, “Çocuklara deprem bilincini öğretirsek büyüklerde öğrenmiş olur. Bu bakımdan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a beni davet ettiği için teşekkür ederim” dedi.



Kategori : GÜNCEL