İzciler Çanakkale Şehitlerini unutmadı

  • Ana Sayfa
  • İzciler Çanakkale Şehitlerini unutmadı
İzciler Çanakkale Şehitlerini unutmadı
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 95. Yıl dönümünde, Beykozlu izciler Çanakkale’de destan yazan atalarımızı düzenledikleri bir dizi etkinlikle andı.Abone ol

Beykoz Belediyesi Atatürk anıtı önünde düzenlenen etkinliğe ilçedeki 19 ilköğretim okulundan yaklaşık altı yüz izci öğrenci, izci liderleri ve oymak başlarının yanı sıra, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öcalmaz veli Promosyon Kalem ler ve vatandaşlar katıldı.

5 Bin Öğrenci Çanakkale Şehitliğine Gidecek

Çanakkale Zaferi’nin Türk ve Dünya tarihini etkilediğini belirten Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, bu önemli olaya dikkat çekmek için ilçedeki 5 bin öğrenciyi Çanakkale Şehitliğine götüreceklerini belirterek, öğrencilerden bu ziyaretleri gezi gibi değil, geçmişi daha iyi anlamak adına fırsat olarak değerlendirmelerini istedi.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada bugüne sahip çıkmak için geçmişimizi çok iyi anlamak gerektiğini ifade ederek düzenlenen etkinliğin atalarımızı hatırlamak ve anmak adına bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Beykozlu İzciler adına konuşma yapan izci lideri Kudret Kayhancı, ülkemizin özgürlüğünü atalarımızın fedakârlık ve kahramanlıklarına borçlu olduğumuzu ifade ederek, izci öğrenciler olarak atalarımızın emanetine en iyi şekilde sahip çıkacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi. Okudukları türküler ve şiirlerle Çanakkale’de atalarımızın yazdığı destanı yeniden yaşatan öğrenciler, sergiledikleri drama gösterileriyle ve seslendirdikleri oratoryolarla da büyük beğeni topladı.

18 Mart Çanakkale Zaferini kutlama etkinlikleri kapsamında tören alanında deniz ve kara savaşlarından kesitlerin yer aldığı bir de fotoğraf sergisi açıldı.



Kategori : GÜNCEL