Kar'a kar'a düşündüren rekor!

  • Ana Sayfa
  • Kar'a kar'a düşündüren rekor!
Kar'a kar'a düşündüren rekor!
21. yüzyılı yaşıyoruz. Çağımız iletişim çağı. Ama sert kış koşullarının yaşandığı doğuda bakın hala neye seviniyoruz?Abone ol

Yılın 7-8 ayı kar nedeniyle ulaşıma kapanan Van-Bahçesaray kara yolu, bu yıl erken açıldı. Van Valisi Karaloğlu ''Yol, ilk kez Mart'ta açılarak bir rekora imza atıldı. Her yıl 7-8 ay kapalı kalıyordu. Bu süreyi 70 güne indirdik" dedi.

Bahçesaray'ın, Van merkez ile ulaşımını sağlayan 110 kilometrelik yolun 46 kilo Baskılı Çakmak metresi, coğrafi şartlar ve çetin kış koşulları dolayısıyla yılın 7-8 ayı ulaşıma kapanıyor. Yolun 6 ay boyunca kapalı olması nedeniyle ilçe halkı ulaşımını, Van-Tatvan-Hizan güzergahı olan 245 kilometrelik yoldan sağlıyor.

Her yıl mayıs ya da haziran aylarında açılabilen Bahçesaray-Van kara yolu, bu yıl Karayolları 111. Şube Şefliği ekiplerinin çalışması sonucu, 20 Martta açıldı. Yolun açılabilmesi için 6 kişilik ekip, 2 dozer, 1 grayder ve 1 kamyon kullanıldı.

2.5 AY KAPALI KALDI
Ekiplerin 13 gün süren mücadelesi sonucu ulaşıma açılan yolda incelemelerde bulunmak amacıyla 3 bin 200 rakımlı Karapet Geçidi'ne gelen Van Valisi Münir Karaloğlu, Van-Bahçesaray kara yolunun, geçen yıllara göre daha erken açıldığını söyledi.

Yolun bu yıl, Nevruz Bayramı ile ulaşıma açıldığını belirten Karaloğlu, ilçe halkının iki bayramı bir arada yaşadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Bahçesaray yoluna büyük önem verdiğini ifade eden Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:

''Yolun genişletme ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Bu yol, 31 Aralıkta kapanmıştı. Yol, ilk kez mart ayında açılarak bir rekora imza atıldı. Yol, her yıl 7-8 ay kapalı kalıyordu. Bu süreyi 70 güne indirdik. İnşallah bu yol bittikten ve bazı noktalara tüneller yapıldıktan sonra artık ulaşım sorunu ortadan kalkacak.''



Kategori : GÜNCEL