Belediye Balkanları Bayrampaşa'ya taşıdı

  • Ana Sayfa
  • Belediye Balkanları Bayrampaşa'ya taşıdı
Belediye Balkanları Bayrampaşa'ya taşıdı
Türkiye’yi, Uluslararası çalışmalarıyla tanınan Fotoğraf Sanatçısı Timurtaş Onan’ın temsil ettiği fotoğraf sergisi Bayrampaşa'da açıldı.Abone ol

Türkiye’yi, Uluslararası çalışmalarıyla tanınan Fotoğraf Sanatçısı Timurtaş Onan’ın temsil ettiği fotoğraf sergisi 13-31 Mart 2010 tarihleri arası Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonunda tüm ziyaretçilere açıldı.

Kültürlerarası iletişimin bu kadar önemli olduğu günümüz dünyasında balkan topraklarıyla bağını hiç koparmayan,tam aksine gün geçtikçe kuvvetlendirmeye çalışan Bayrampaşa Belediyesi;Yunan Kültür Vakfı (Hellenic Culture Foundation) işbirliği ile Sekiz Balkan ülkesinden, sekiz fotoğraf sanatçısının eserlerin promasyon çakmak den oluşan“Balkanlarda Işık ve Gölgeler” adlı sergiyi,Yunan Başkonsolosu NİKOS SİGALAS,Bayrampaşa Belediye Başkanı HÜSEYİN BÜRGE,Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Bayrampaşalıların katılımıyla ziyarete açtı.

SEKİZ SANATÇI,BİR ORTAK AMAÇ,SEKİZ FARKLI KADRAJ….

Aynı amaç uğruna bir araya gelen fotoğraf sanatçıları Stelios Efstathopoulos (Yunanistan), Nina Nikolova (Bulgaristan), Bevis Fusha (Arnavutluk), Stanko Abadzic (Hırvatistan), Imre Szabό (Sırbistan), Virgil Mlesnita (Romanya), Timurtaş Onan (Türkiye) ve Milomir Kovacevic (Bosna), 2.dünya savaşından sonra,bir türlü durulmak bilmeyen balkan topraklarında deklanşöre basarak,aynı zamanda siyasetçilerin yapamadığını başararak, sanatın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyorlar. Halkları,sanat aracılığıyla yakınlaştırarak,işbirliği, fikir alışverişi ve kültürlerin ortak noktalarını öne çıkarma arzusuyla bir bakıma savaşın ne kadar gereksiz olduğunu bu sergiyle göstermiş oluyorlar..

Her sanatçı, Balkan insanının günlük hayatından da ki karelerden oluşan ve bir bölgedeki sürekli değişen hayatı ve tarihsel gelişmeleri anlatan fotoğrafları ile, çağdaş sanatsal etkinliği ve yaratıcılığı gözler önüne seriyor..

Bu serginin Bayrampaşa da sanatseverlerle buluşmasında emeği olan Belediye Başkanı Hüseyin Bürge: ’’Sanatın ve Kültürün olduğu her yerde Bayrampaşa Belediyesi önemli bir rol üstlenmektedir..Yıllardır Balkan topraklarında gerçekleştirdiğimiz Bereket Konvoy’u sayesinde kurduğumuz kültür ve sanat sofraları bunun en güzel kanıtı olsa gerek..Balkan topraklarında yüzyıllardır kardeş içinde yaşayan toplulukların birbirlerine düşmesi üzücü ve anlamsız..Bu fotoğraf sergisi gibi ortak çalışmalarla,bereket konvoyu gibi kardeşliği ön plana çıkaran projelerle bu düşmanlıkların biteceğine inancım tam.. Yeter ki bizler üzerimize düşeni yapalım’’ dedi.

Bayrampaşa Belediyesi sergi salonunda gerçekleşecek olan bu fotoğraf sergisi 13-31 Mart 2010 tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır..



Kategori : GÜNCEL