AK Partili Bağış'tan CHP'ye çağrı

  • Ana Sayfa
  • AK Partili Bağış'tan CHP'ye çağrı
AK Partili Bağış'tan CHP'ye çağrı
Meclis'te uzlaşma arayan AK Parti, CHP'yi yine kızdıracak. Bakan Bağış, AB'ye de kokareç sözü verdi.Abone ol

Yargı reformuna ilişkin muhalefetten de destek beklediklerini ifade eden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Ümit ediyorum ki muhalefet partileri çetelerin avukatlığını yapma konusundaki kararlılıktan vazgeçerler" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başmüzakereci Egemen Bağış, AB sürecinin Türkiye için yeni bir süreç olmadığını Adnan Menderes döneminde başlamasına rağmen kesintilere uğradığ quanto costa un trapianto di capelli ı belirtti. Bağış, AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından CHP'nin de desteğiyle mecliste gerekli yasal değişikleri yaparak 45 yıldır yapılamayanı yaptığını söyledi.

Bağış, "Tesadüf değildir, demokrasiyi istemeyenlerin, devletin çeteler tarafından yönetilmesini isteyenlerin AB sürecine de karşı çıkıyor olması. Bugün Türkiye'de artık tamamen AB standartlarında bir demokrasiye, yargıya kavuşmamız için toplumun herkesimi iyi kötü uzlaşmış durumdadır. AB sürecindeki bir ülkenin ne darbe korkusu yaşamasına gerek kalıyor ne din rejiminden, ne liberalleşmeden, ne tekelleşmeden çekinmesi gerek kalıyor" diye konuştu.

BAĞIŞ'TAN AKDAMAR HATIRLATMASI

Türkiye'de yaşayan kaçak Ermenilere ilişkin Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bağış, iktidara geldiklerinde Ermenistan ile Türkiye'nin hiçbir ilişkisi olmadığını, Akdamar Kilisesi'nin yenilemesini kendi bütçelerinden yaptıklarını anımsattı.

Başbakan Erdoğan'ın Ermenistan Cumhurbaşkanı'na 'Arşivlerimizi açalım, hatta elinde belge olan diğer ülkeler de açsın. Bu arşivleri sadece Türk ve Ermeni değil ilgili bütün tarihçiler incelesin' şeklindeki çağrısını anımsatan Bağış, 3 yıl boyunca Ermenistan'dan cevap dahi alamadıklarını söyledi.
Bir dönem Ermenistan'da Türk bayrakları üzerinde dans edildiğini hatırlatan Bağış, "Oradaki bir takım derin mekanizmalar Türkiye ile arayı bozmak için bunları bizim kanallarımıza servis ettiler. Bütün bu süreç içerisinde 4 milyon olan Ermenistan nüfusu işsizlik, sefalet gibi nedenlerle 2 milyona düştü ve bu insanların 100 bini bizim ülkemize geldi. Başbakanın ortaya koyduğu orada Türkiye'nin nasıl hoşgörülü bir ülke olduğuydu" dedi.

"DİASPORA, NEFRET TÜCCARI"



Kategori : POLİTİKA