Bakan Gönül Erdoğan'ı savundu

  • Ana Sayfa
  • Bakan Gönül Erdoğan'ı savundu
Bakan Gönül Erdoğan'ı savundu
Bakan Gönül, İzmir'de Erdoğan'ın Ermenilerle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.Abone ol

İzmir AK Parti İl Teşkilatı, 3. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Başbakan'ın 100 bin Ermeni için söylediği sözler çarpıtıldı. Başbakanımız '100 bin kaçak var, biz onlara da müsamaha ediyoruz' dedi. Ancak, bu ülkedeki tüm Ermeniler için söylenmiş gibi gösterildi." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin çarptırıldığını belirten Gönül, "Türkiye'de yaşayan 40 bin Ermeni vatandaşı bu ülkenin vatandaşıdır. Başbakanımız ülkede kaçak olarak bulunan Ermenileri kastetti. Bir yere ya turist olarak girersiniz yahut oranın mukimi olursunuz. Kaçak çalışma diye bir şey yok. Başbakanımız buna dikkat çekmek için bu sözleri söyledi." diye konuştu.

Ermeni meselesin hair transplant cost turkey de tarihin çarptırıldığına dikkat çeken Gönül, soykırım iddiasına bir örnekle karşılık verdi: "Soykırım deniliyor. Halit Paşa vaktinde yetişmeseydi, Erzincan'da Erzincan halkı diye bir şey olmayacaktı. Bu bir dış politika mücadelesi."

Gönül, Anadolu'da çeşitli kavimlerin binlerce yıl yaşadığını, Türklerin de Ermenilerle bin yılı aşkın süre beraber, dostane şekilde bir arada olduğunu, 1878'de bugünkü Ermenistan'ın Rusya'ya kaybedildiğini, Rusların oradaki Ermenileri birkaç sene içinde teşkilatlandırarak Hınçak ve Taşnak partilerini kurdurduğunu; bunların da tam bir Türk ve Müslüman düşmanı olduğunu anımsattı. Bakan Gönül, 1. Dünya Savaşı'nda Rusların Ermenilerle birlikte Türkiye'yi işgal ettiğini, bu işgalde Ermenilerin Rusları arkalarına alarak korkunç zulümlerde bulunduğunu, kendilerine katılmayan Türkiye'deki Ermenileri de katlettiklerini anlattı. O dönemki hükümetin bu Ermenilerin kendi geleceklerinin tehlike altında olmaması için başka ülkelere göç etmesini sağladığını ifade eden Gönül, "Göçenlere muhafız verildi, göçenlere harcırah verildi. Ancak bu göçme sırasında yanlarına çok kıymetli mallarını aldıkları için dağdaki eşkıyalar bir kısım insanlara zarar verdiler, öldürdüler, mallarını aldılar. O zaman da devlet 9 cephede Galiçya'dan Libya'ya, Hint Okyanusu'ndan Mısır'a kadar harp içindeydi. Buna rağmen harcırah veriyor, buna rağmen muhafız veriyor bunlara. Bunların bir kısmı Suriye'ye ve Lübnan'a gittiler. Onların öldürdükleri, onların katlettikleri insanlar bugün konuşulmuyor. Bingöl'de, Bitlis'te, Erzincan'da Erzurum'da katlettikleri insanlar konuşulmuyor. Göç sırasında soygun sırasında katledilenler güya soykırımmış. O zamanki devlet, hükümet mahkemeler kurdu ve bu seyahat sırasında katledilenleri mahkemelerde mahkum etti. 69 kişiyi de astı." dedi.

ABD'NİN EN BÜYÜK FİRMALARINA MEKTUP YAZDIRILDI

Gönül, soykırım iddialarıyla ilgili son komisyon kararının bir oy farkla çıktığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sene, daha önceki seneler Türk lobisi olmaması nedeniyle ABD'de Yahudi lobisinden yardım alınıyordu. Bu sene böyle bir talebimiz de olmadı buna rağmen bir oy farkla çıkması belki de iyiye dönüşün ilk işareti olacaktır. Bakanlık olarak aralarında Boeing Company, Redhant Company, United Technology'nin de bulunduğu çeşitli şirketlere Türkiye'nin önemini belirten mektuplar yazdırdık. Bunlar Amerika'nın en büyük şirketleri. Umarım, bundan sonra aklıselim galip gelsin Türkiye'nin dostluğunun önemi bir kere daha idrak edilsin."



Kategori : POLİTİKA