BM'den İsrail'e Gazze için çağrı

  • Ana Sayfa
  • BM'den İsrail'e Gazze için çağrı
BM'den İsrail'e Gazze için çağrı
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Gazze'yi ziyaretinde İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kuşatmasını kınayan açıklamalar yaptı. Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Gazze'yi ziyaretinde İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kuşatmasını kınayan açıklamalar yaptı.

İşgalin Filistin'de çok büyük acılara neden olduğunu belirten Moon, "İs turkey hair transplant package rail'in kapalı politikasının sürdürülemez ve yanlış olduğunu İsrailli liderlere defalarca söyledim." Dedi. Moon, "Bu politika, Filistin'de insanların kabul edilemez acılar çekmesine neden oluyor. Aynı zamanda da zarar verici. Yasal ticareti önlüyor ve kaçakçılığı cesaretlendiriyor. Ilımlılığı ortadan kaldırıyor veköktencileri güçlendiriyor" şeklinde konuştu.

Gazze'nin yoksul bölgelerini ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Filistinlilerin kötü durumundan söz ederek, birlik üzerine vurgu yaptı ve İsrail'in kuşatmayı kaldırması gerektiğini söyledi. Gazze Şeridi'ni ikinci kez ziyaret eden Moon, daha sonra geçtiğimiz günlerde İsrail'in onayladığı 150 evin açılış törenine katıldı. Törende, Gazze'de daha çok eve ihtiyaç olduğunu belirten Moon, bu yapılanlanların çok yetersiz olduğunu vurguladı. Moon, "Evlerde çok fazla hasar olduğunu gördüm" dedi.

Ban Ki Moon, dün Batı Şeria'yı ziyaretinde Filistinlilere destek olmak amacıyla bölgeye geldiğini söylemişti.



Kategori : DÜNYA