TBMM hatıra ormanına 12 bin fidan

  • Ana Sayfa
  • TBMM hatıra ormanına 12 bin fidan
TBMM hatıra ormanına 12 bin fidan
Milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında Konya'da TBMM hatıra ormanı kuruldu. Törenle 12 bin yeni fidan dikildi.Abone ol

Konya'da milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında TBMM'nin kuruluşunun 90. yıldönümü münasebetiyle hatıra ormanı kuruldu. Seferberlik kapsamında 'TBMM 90. Yıl Ormanı'na bugüne kadar 12 bin fidan dikildi.

Konya Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle TBMM 90. Yıl Hatıra Ormanı'nda program düzenledi. Programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya milletvekilleri, merkez ilçe belediye başka seo nları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Korucu, TBMM'nin kuruluşunun 90'ıncı yılı nedeniyle her ilde 'TBMM 90. Yıl Ormanı' oluşturmaya karar verildiğini belirtti. Korucu, bu kapsamda Konya'da TBMM'nin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan 11 bin 731 milletvekili adına 12 bin fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirdi.
Bugün 500 fidanı daha toprakla buluşturup dikim işlemini tamamlayacaklarını ifade eden Korucu, "Ormanları yok etmek çok kolay ama geri getirmek çok zor" dedi. Korucu, bir orman yok olduğunda ekolojik dengenin de bozulduğunu belirterek, "Ormanı yok etmekle için de yaşayan kuşların, böceklerin de yaşama alanlarını ortadan kaldırmış oluyoruz." diye konuştu.

Konya'nın 600 bin hektar ormanlık alana sahip olduğunu dile getiren Korucu, bu bakımdan Konya'nın Türkiye'de 14. sırada geldiğini, ağaç serveti bakımından ise daha geri sıralarda kaldığına dikkat çekti. Konya'daki ormanlık alanların vasıfsız olduğunun da altını çizen Korucu, vasıfsız alanları kazanmak için her yıl 3 milyon fidan üretip, toprakla buluşturduklarını aktardı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da orman alanlarının çoğaltılmasıyla küresel ısınmayla da mücadele edildiğine dikkat çekti. TBMM'nin 90 yıldır bu millet için çalıştığına değinen Doğan, 90. yıl dolayısı ile Meclis'e hizmet eden her fert için bir ağaç dikildiğini söyledi.

Bu arada, program dolayısı ile vatandaşlara verilmek üzere çam fidanı getirildi. Yaklaşık 20 kasa çamı dağıtmak için görevliler kasaların başına geçti. Aynı anda bedava gözleme de verilince vatandaşlar çam fidanlarını bırakıp gözleme almak için uzun kuyruklar oluşturdu.



Kategori : GÜNCEL