BBP'den CHP'li belediyeye ağır sözler

  • Ana Sayfa
  • BBP'den CHP'li belediyeye ağır sözler
BBP'den CHP'li belediyeye ağır sözler
BBP İzmir İl Başkanı Bereket, Yazıcıoğlu'nun ismini yaşatmayan CHP'li Büyükşehir Belediyesine ağır sözlerle yüklendiAbone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, rahmetli genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin yaşatılmasına duyarsız kaldığını söyledi. Bereket, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini bir parka, bahçeye, caddeye vermemekle ciddi bir partizanlık ve bölücülük işliyor" dedi.

BBP İzmir İl Başkanı Bereket, yaklaşık 10 ay önce Yazıcıoğlu'nun isminin bir cadde veya parka verilmesi yönündeki taleplerinin Büyükşehir Belediyesi'nce dikkate alınmamasını eleştirdi. İki defa d google seo ilekçe ile müracaat ettiklerini vurgulayan Bereket, belediyenin olumlu veya olumsuz bir cevap vermemesine kırıldığını ifade etti.

BBP İl Başkanı Ahmet Bereket, genel başkanları Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009'da hayatını kaybetmesinden iki ay sonra Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçeyle başvurduklarını söyledi. Sonuç alamayınca 2009 Aralık ayında ikinci dilekçeyi yazdığını aktaran Bereket, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini bir parka, bahçeye, caddeye vermemekle ciddi bir partizanlık ve bölücülük işliyor." iddiasında bulundu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Alparslan Türkeş Meydanı bulunduğunu, daha sonra bir de Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı düzenlemesi yapıldığını hatırlatan Bereket, DP'li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in, CHP'lilerin muhalefetine rağmen taleplerini değerlendirip eski genel başkanlarının ismini uygun görülen bir yere vereceğini söyledi. Yerel yönetimlerin Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Bülent Ecevit isimleri yaşatmasına karşı olmadıklarını vurgulayan Bereket, "İzmir'de bazı belediyelerin, başka isimler vermeye hazırlandığını duydum. Bu gerçekleşirse kutuplaşma olur." şeklinde konuştu.

Konak Belediyesi'nin, geçen hafta vefat eden bir gazetecinin ismini bir sokağa verdiğini hatırlatan Bereket, bunu takdirle karşıladıklarını söyledi. "Demek ki isim vermek istendiğinde verilebiliyormuş." diyen Bereket, Büyükşehir Belediyesi'ne yazdığı ikinci dilekçesinde şunları kaydetti:

"Ben bir siyasi partinin il başkanı olarak belediye başkanımdan 6 aydır randevu alamıyorsam, burada bir sıkıntı var demektir. Genel başkanımın şehadetinden sonra Türkiye'nin pek çok ilinde isminin yaşatılmasıyla ilgili çalışmalar yapıldı. Bu amaçla biz de İzmir'de şehidimizin isminin uygun görülecek bir yere verilmesiyle ilgili olarak belediyemize yaklaşık 5 ay önce evrak kayıttan geçirerek müracaat ettik ancak bugüne dek maalesef bu isteğimize de cevap almamız mümkün olmadı."

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kendilerine ulaşan BBP'nin talebinin değerlendirildiğini açıkladı.



Kategori : GÜNCEL