Başbuğ 1 numaraya neden kefil oldu?

  • Ana Sayfa
  • Başbuğ 1 numaraya neden kefil oldu?
Başbuğ 1 numaraya neden kefil oldu?
Genelkurmay, Erzincan Davası'nın 1 numaralı sanığı Ordu Komutanı Saldıray Berk'e kefil oldu. Bunun için 3 nedeni var.Abone ol

Orgeneral İlker Başbuğ, Ruhat Mengi’ye verdiği röportajda Erzincan davasının sanığı 3’üncü Ordu Komutanı Saldıray Berk’e niçin destek verdiklerinden ’kozmik odalar’daki aramalara, el bombası yüklü kamyondan ’Balyoz’ iddialarına gündemi sarsan olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.


SALDIRAY BERK'E NEDEN KEFİL OLDU?promasyon çakmak r>
3’üncü Ordu Komutanı Saldıray Berk’le ilgili olayda ona kefil olur şekilde açıklamalar oldu Genelkurmay’dan. Sizin de ‘Biz çok iyi biliriz, tanırız, eminiz burada bir yanlışlık olduğuna’ gibi açıklamalarınız oldu ama her zaman bu kadar kefil olduğunuzu da görmedik. Neden Berk’te bu şekilde bir açıklama yaptınız?

Birincisi, olayların hukuki boyutu ve nerede olduğunuz çok önemli. Bakın, şimdi 3’üncü Ordu Komutanı’yla ilgili bir iddia var ki fevkalade vahim.
Görevde olan bir ordu komutanı, terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

Şimdi bu olayda hukuki açıdan neredeyiz bu önemli. Birincisi, bu olayla ilgili soruşturma safhası bitti. Artık kovuşturma safhasına dönüşen bir olay.

İkincisi, biz bir konu üzerinde fikir veya görüş ifade ettiğimiz zaman yüzde 100 her şeyi incelemiş olmamız lazım. Bu olayda elimizde iddianame var 61 sayfa, artı bu konuyla ilgili olarak elimize ek dosyalar da geldi. Bu ek dosyaları da ilgili arkadaşlarımız inceledi. Şimdi 3’üncü Ordu Komutanı’yla ilgili iddialar bu 61 sayfalık iddianamenin kaç sayfasını teşkil ediyor biliyor musunuz?

61 sayfa içinde tabii çeşitli yerlerde geçiyor ama esas Ordu Komutanı’yla ilgili iddialara baktığımız zaman bir sayfa. Şimdi lütfen bu konuda yorum ve değerlendirme yapanlar bu bir sayfayı bir kere okusunlar. Nedir bu olay bir baksınlar. Ordu Komutanı’na yönelik suçlamada üç husus var.



Kategori : GÜNCEL