Erzurum'da KÖYDES mucizesi

Erzurum'da KÖYDES mucizesi
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok KÖYDES projesi ile illerinde yaşanan gelişmeyi anlattı.Abone ol

Erzurum İl Özel İdaresi Genel sekreteri Selami Altınok, Erzurum’da Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) projesi kapsamında 473 köye içme suyu, 545 kilometre yol ve 42 köprü yapımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Selami Altınok, Erzurum İl Özel İdaresi’nin koordinesinde sürdürül trapianto di capelli in turchia en KÖYDES projesi ile Erzurum’da hizmet götürülmemiş köy kalmadığını belirtti.

KÖYDES kapsamında 3 yıl içerisinde toplam 107 milyon 704 bin lira harcama yapıldığını dile getiren Genel Sekreter Altınok, “Bu süreçte 473 yerleşim merkezine şebekeli içme suyu, 545 kilometre asfalt yol, 2 bin 443 kilometre stabilize yol, 665 adet menfez ve istinat duvarı, 42 Adet köprü yapımı gerçekleştirildi” diye konuştu.
Erzurum İl Özel İdaresi olarak koordinasyonun yanı sıra KÖYDES programında yer alan bütün işlerin etüt, proje, yaklaşık maliyetleri, ihale şartnameleri hazırlanması ve bütün işlerin kontrollük hizmetlerinin de gerçekleştirildiğini dile getiren Altınok, “Kontrollük hizmetlerinin yürütülmesi aşamasında binek araç noktasında ve yapımı bizzat İl Özel idaresi araçlarıyla gerçekleştirilen projeler de göz önüne alındığında KÖYDES ödeneği dışında İl Özel İdaresi katkısı da önemli boyutlardadır” dedi.

Yol ve asfalt çalışmalarına devam edildiğini dile getiren Altınok, “966 köyümüzün 927’sinde şebekeli içme suyu mevcut olup kaynak yetersizliğinden dolayı içme suyu şebekesi olmayan köy sayısı 39’dur. Erzurum’da toplam köy yolu ağı 5 bin 599 kilometre olup bu yolun ancak 501 kilometresi asfalt kaplamadır” şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL