Saadet Partisinden kardeş kent teklifi

  • Ana Sayfa
  • Saadet Partisinden kardeş kent teklifi
Saadet Partisinden kardeş kent teklifi
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan İstanbul için yeni bir kardeş kent teklifi getirdi.Abone ol

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Doğu Türkistan Sempozyumu’nda İBB Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulundu:
'Urumçi ile İstanbul kardeş şehir olsun' teklifimiz karara bağlansın!

İstanbul Barış Platformu'nun Zeytinburnu Sanat ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği Hür Doğu Türkistan Sempozyumu’nun açılışında konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Top best hair transplant in turkey baş’a çağrıda bulunarak, İstanbul ile Urumçi’nin kardeş şehir olması yönündeki tekliflerinin biran önce karara bağlanmasını istedi.
Erdoğan, Saadet Partisi olarak, Urumçi ile İstanbul’un kardeş şehir ilan edilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teklif verdiklerini hatırlatarak, “Urumçi ile İstanbul kardeş şehir olsun dedik. CHP ve MHP’li üyeler kabul ettiler ancak hala karar çıkmadı. Sayın Kadir Topbaş’tan bu işi neticelendirmesini istiyoruz” dedi.

DOĞU TÜRKİSTAN SORUNU İÇİN ETKİN DİPLOMASİ
“Mazlumdan, mağdurdan ve haklıdan yana olanları selamlıyorum” diyerek sözlerine başlayan Erol Erdoğan, Doğu Türkistan meselesinin üç ayrı boyutu olduğunu belirterek, “ İşin duygu ve vicdan boyutuna herkes aşina, herkes üzerine düşeni yapıyor. Doğu Türkistan’da geçen yılki zulüm esnasında Çağlayan’da büyük bir miting yaptık, karar verme ile miting arasında sadece 48 saat vardı. Biz karar aldık lakin herkes ama herkes oradaydı. Milletimiz, STK’lar, partiler ve herkes bu mitinge katıldı. İkincisi, bilimsel boyuttur. Bugün burada konuşulacak olanlar, yayınlar, kitaplar, araştırmalar şart. Üçüncü boyut ise diplomasidir. Bu olmazsa olmaz. Zulmü engelleyecek olan siyasi, diplomatik çalışmadır. Uluslararası alanda mesafe almak gerekir. Dış politikada etkin olmak için öncelikle aktif olmak zorundayız. Sonra çok yönlü ve çok taraflı olmalıyız. Buna üçüncü ilke olarak da şahsiyetliliği eklememiz gerekiyor. Bunlar olursa Doğu Türkistan davasında mesafe alırız. Eğer üç aşamayı da birleştirirsek Filistin'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da istediğimiz olur” şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL