Fiber internet Anadolu'ya yayılıyor

  • Ana Sayfa
  • Fiber internet Anadolu'ya yayılıyor
Fiber internet Anadolu'ya yayılıyor
Fiber optik olarak bilinen hızlı internet ağı büyükşehirlerden sonra Anadolu'ya da gidiyor. İlk müjde Nevşehir'eAbone ol

Fiber Optik Olarak Bilnen Fiber İnternet İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerin ardından Anadolu'ya da yayılıyor. İlk müjde Nevşehir'e.

Konuyla ilgili açıklama yapan Superonline Genel Müdürü Baskılı Çakmak "veri iletiminde teknolojinin geldiği son nokta olarak da tanımlanan ‘fiber optik’ üzerine önümüzdeki yıllarda yeni bir teknolojinin gelmesi beklenmiyor. Bir kaç kat koruyucu maddeyle sarılmış camdan oluşan fiber kablolarda veriler, bakır kablolardaki ‘elektronik sinyaller’ yerine, dünyada bilinen en yüksek hız olan ışık hızında iletiliyor.

Türkiye’de, özellikle son kullanıcılara ulaşan telefon ve internet altyapısının halen bakır hatlar üzerinden gerçekleştirildiğine dikkat çeken Erkan, ancak aktarılan verilerde çeşitli kayıplar oluştuğunu ve erişilmek istenen hız arttıkça verimin azaldığını vurguladı. Bu açıdan geniş bantın yükselebilmesi için en iyi çözümün fiber olduğunu kaydeden Erkan, “Özellikle gelişmiş ülkeler, uzun mesafelerde yüksek hızda veri iletimi yapabilmek için bakır yerine fiber optik kablolara geçiş yapıyor” dedi.

Ayrıca Fiber Optik kablolarıyla sağlanan internet erişimi daha hızlı ve daha çabuk veri transferine olanak sağlıyor.



Kategori : GÜNCEL