Uludağ'a alternatif Elmadağ geliyor

  • Ana Sayfa
  • Uludağ'a alternatif Elmadağ geliyor
Uludağ'a alternatif Elmadağ geliyor
Türkiye'nin en önemli kayak merkezleri Uludağ ve Palandöken'e bir yenisi daha ekleniyor. Abone ol

Ankara Elmadağ Türkiye'nin en önmeli kayak merkezlerinden biri haline getirilecek. Sunu kar yağdırılarak zaman zaman yaşanan kar yetersizliği sorunu da ortadan kaldırılacak.

Proje TOKİ ile Kayak Federasyonu işbirliğ ersağ nedir i ile gerçekleştirilecek. Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık, Elmadağ'ın bu proje ile çok daha cazip hala geleceğini söyledi.

Elmadağ'ın gereken önemi görmemesinden yakınan, ihmal edildiğini savunan Ayık, 4.5 milyon nüfuslu Başkent'e yakışır bir kayak ve turizm merkezinin mutlaka ekonomiye kazandırılması gerektiğini savundu.

Elmadağ'ı yeniden Türkiye'nin gündemine taşıyacaklarını, burada bir prestij projeyi hayata geçireceklerini anlatan Ayık şu bilgileri verdi:
"Bu yıl içinde başlanacak olan projeye TOKİ de destek veriyor. Birlikte çalışıyoruz. 7 milyon euro yatırım yapılacak ve tesisler 1 yıl içinde bitirilecek. Orada TOKİ de konut atılımı yapıyor. Yani neredeyse "Evinden çıkan insanlar hemen kayak pistine girecek" diyebiliriz. Burada zaman zaman kar sorunu yaşandığını biliyoruz. Ama onun da önlemini alacağız. Elmadağ'a suni kar yağdıracağız. Böylece hem daha kaliteli pistler olacak hem de orada kışın ömrünü uzatmış olacağız.



Kategori : GÜNCEL