İstanbul ve Diyarbakır Nevruz'a hazır

  • Ana Sayfa
  • İstanbul ve Diyarbakır Nevruz'a hazır
İstanbul ve Diyarbakır Nevruz'a hazır
Nevruz Bayramı tüm yurtta kutlanacak. İstanbul ve Dşyarbakır ise bugünkü etkinliklere hazırlanıyor. Abone ol

Şanlıurfa'daki kutlamalara yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Etkinlikte terör örgütü ve Abdullah Öcalan sloganları atıldı, pankartlar açıldı.

Van'da BDP'nin düzenlediği etkinlikler Nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Sloganların atıldığı ve pankartların açıldığı kutlamalar konser ve konuşmalarla devam etti.

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt ve Türk halkını baskılı çakmak kucaklaştırmak için ortak bir projeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Aysel Tuğluk ise Belçika'daki PKK ve ROJ TV'ye yönelik operasyonlara dikkat çekerek, "Siyası soykırım uyguluyorlar" dedi.

Adana'daki etkinlik de zaman zaman PKK sempatizanları'nın gösterisine dönüştü.

Batman, Siirt ve Hakkari'de de kutlamalar vardı.

Diyarbakır ise yarın yapılacak etkinliğe hazırlanıyor. 136 bin metrekarelik alanda düzenlenecek kutlamada 5 bin kişi görev alacak. Kutlamalara yurtdışından da katılım olacak.

Başta Almanya olmak üzere Belçika, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya ve Fransa'dan günübirlik gelecek turistleri taşıyan 20 uçak yarın Diyarbakır'a gelecek.

İSTANBUL KUTLAMALARA HAZIR

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte yapılacak Nevruz kutlamalarına ilişkin, "Provokasyonu aklımıza bile getirmek istemiyoruz. Böylesi bir bayram coşkusunu gerginliklere, provokasyonlara alet etmenin çok uygun olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Güler, valiliğin resmi programlarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da kutlama programları düzenleyeceğini ifade ederek, "Kazlıçeşme'de, içinde bazı siyasi partilerin, dergi ve platformların yer aldığı 11 kişilik bir düzenleme kurulu, kutlama talebinde bulundu. Orayla ilgili de gerekli tedbirlerimizi aldık. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan gerginliklerin kesinlikle yaşanmayacağına ve tekrar edilmeyeceğine inanıyorum. Bunun bir gerginlik vesilesi olmamasını, bayram coşkusu içinde kutlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL