Binlerce kişi Nevruz'da buluştu

  • Ana Sayfa
  • Binlerce kişi Nevruz'da buluştu
Binlerce kişi Nevruz'da buluştu
BDP'nin Van ve Şanlıurfa'daki Nevruz kutlamalarına binlerce kişi katıldı, Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekildiAbone ol

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Nevruz kutlamalarının bugünkü adresi Van ve Şanlıurfa'ydı.

Nevruz kutlamaları saat 10.00'da Van Kalesi arkasında başladı. Katılımcılar önce polis noktasında, ardından BDP'liler tarafından arandı.

Binlerce kişinin katıldığı kutlamalarda en büyük ilgiy toptan çakmak i Ahmet Türk gördü. BDP'liler Ahmet Türk'ün elini öpmek için birbirileriyle yarıştı.

Nevruz ateşi kapatılan DTP eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk tarafından yakıldı. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, birlikte güvercin uçurdu.

Alanda Kürtçe şarkılar söylendi, halaylar çekildi, şarkıcı Rojda ve yöresel sanatçılar sahne aldı.

Nevruz kutlamalarına katılanlar sık sık PKK ve Öcalan lehine slogan attı. Mahmur'dan gelen Nurettin Turgut'da Kürtçe kısa bir konuşma yaptı.

Alanda görevli bin kişi emniyeti sağlarken, polis ekipleri de alana kurduğu MOBESE kameraları ve helikopterle etkinliği takip etti.

Bu arada ağaçlara asılan bazı pankartlar, alandaki görevliler tarafından kaldırıldı.

Kutlamalara İtalya'dan gelen 10 kişilik bir heyet de gözlemci olarak katıldı. Yabancı gözlemcilerin ellerinde PKK bayrakları taşıdığı dikkat çekti.

Şanlıurfa'daki kutlamalara BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Kandil ve Mahmur'dan gelen PKK'lıların da bulunduğu yaklaşık 25 bin kişinin katıldı.

Haleplibahçe Mahallesi'nde bulunan Direkli Meydanı'ndaki kutlamalarda Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekildi.

Şanlıurfa'da da sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı.



Kategori : POLİTİKA