Öcalan bu kez ABD'yi tehdit etti

  • Ana Sayfa
  • Öcalan bu kez ABD'yi tehdit etti
Öcalan bu kez ABD'yi tehdit etti
İmralı'dan Diyarbakır değerlendirmesi. Öcalan, kararı değerlendirirken ABD'yi de tehdit etti.Abone ol

İmralı Cezaevi'nde çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla çarşamba günü yaptığı görüşmede, Diyarbakırspor'un ligden düşürülüp düşürülmemesinin önemli olmadığını belirterek, "Sanki Diyarbakırspor ligde kalırsa Kürtlerin ulusal onuru kurtarılıyormuş gibi yaklaşılıyor. Bu işler bu kadar basit değil" dedi.

Avukatlarıyla son yaptığı görüşmeyle Abdullah Öcalan'ın söylediği ileri sürlen trapianto di capelli in turchia sözler, PKK'ya yakın internet sitelerinde yer aldı. Buna göre Öcalan bir yandan Diyarbakırspor'un ligden düşürülmesini istiyormuş gibi davranırken, bir yandan da PKK ile görüşmediği gerekçesiyle ABD'yi tehdit etti. Öcalan, internet sitelerindeki yazıları göre, çarşambsa günü avukatlarıyla görüşmede şunları söyledi:

DİYARBAKIRSPOR'UN LİGDE KALMASI

Diyarbakırspor'un ligde kalması için Erdoğan, Baykal, Bahçeli uzlaşmış. Yani Diyarbakırspor ligde kalırsa sorunlar çözülecekmiş gibi basit yaklaşıyorlar. Diyarbakırspor'u bile tasfiyenin bir aracı gibi kullanmak istiyorlar. İşi buraya kadar düşürdüler. Sanki Diyarbakırspor ligde kalırsa Kürtlerin ulusal onuru kurtarılıyormuş gibi yaklaşanlar da var. Bu işler bu kadarbasit değil. Tehlike gerçekten büyüktür.

PKK, EL KAİDEYE BENZEMEZ

ABD'ye söylüyorum. Taliban'a yalvarıyorsun görüşmek için ama biz silahları gönüllü bırakmak istediğimiz halde bizimle görüşmüyorsun. 'Bitireceğim', 'Tasfiye edeceğim', 'PKK'yi sıkıştıracağım' diyorsun. Bir kediyi bile sıkıştırdığın zaman kedi yüzünü tırmalar. PKK'yı sıkıştırırsan PKK da kendini korur, savaşır. Gerilla savaşını mı yükseltir, şehir eylemleri mi yapar bilemiyorum ama kendilerini her türlü savunurlar. PKK'yı tanıyorum. PKK, El Kaide'ye benzemez, El Kaide değildir, El Kaide'yi cebinden çıkarır. PKK gücünü geliştirmiştir, yükseltmiştir. PKK da üç kuşak vardır; eski, orta ve yeni kuşak güçleri vardır, deneyimleri vardır, önderlikleri vardır. Süleymaniye'den Karadeniz'e kadar gerilla gücü vardır, direnir. Bu direniş sadece PKK- Kürt direnişi de değildir, halkların direnişidir, Türkiye adına Türkiye halkları adına da bir direniş olacaktır.



Kategori : GÜNCEL