Kaş yapayım derken göz çıkardılar!

  • Ana Sayfa
  • Kaş yapayım derken göz çıkardılar!
Kaş yapayım derken göz çıkardılar!
Romanlar için Bursa'da Çalgıcı Mektebi açıldı. Belediye Başkan Yardımcısı açılımı anlatırken öyle sözler söyledi ki...Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da başlatttığı Roman Açılımı'na ilk destek Bursa'dan geldi. Romanlar için Çalgıcı Okulu açıldı.

Açılış töreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ itiraf niteliğinde bir konuşma yaptı. Karadağ, "Bu insanlarla her türlü ilişkimiz oldu. Evlerini yıktık bize saygıda kusur etmediler, mahallelerini iptal ettik, saygıda kusur etmediler. Vatanını, bayrağını seven insanlar bunlar. Her toplumun kusurları vardır" dedi.

Roman müzisyenlerin eğitilmesi ve yenilerinin yetiştirilmesi amacıyla Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası kuruldu. Bursa Büyükşehir turkey hair transplant cost Belediyesi'nin himayesinde eğitim verecek orkestra, çalgı ve müzikler eşliğinde açıldı. 'İlle de Roman olsun, ister çamurdan olsun' şarkısı açılışa damgasını vurdu.

Bursa Roman Kültür Derneği Başkanı Efkan Özçimen, açıklamasında, Romanların bu zamana kadar mahalle aralarında kaldıklarını belirterek, mektebin açılmasını bir milat olarak gördüklerini kaydetti. Özçimen, "Çalgıcı mektebi aracılığı ile Bursamızı yurt içi ve dışında tanıtacağız. Model projemizi ülke genelinde uygulamak istiyoruz." dedi. Artık sorun konuşmak istemediklerini ifade eden Özçimen, zamanlarını ülkeye faydalı olmak için kullanacaklarını söyledi.

BAŞKAN YARDIMCISINDAN ŞOK SÖZLER
Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ ise Çalgıcı Mektebinin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek bir çalışması olduğunu kaydetti.

Roman vatandaşların, her zaman vatanına ve milletine saygılı olduğunun altını çizen Karadağ, "Bu insanlarla her türlü ilişkimiz oldu. Evlerini yıktık bize saygıda kusur etmediler, mahallelerini iptal ettik, saygıda kusur etmediler. Vatanını, bayrağını seven insanlar bunlar. Her toplumun kusurları vardır. " şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da 'Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası'nın açılışının, başlatılan Roman açılımının ilk adımı olduğuna dikkat çekti. Müftüoğlu, şunları söyledi: "Şimdiye kadar hepimiz insanların kardeşliği ve eşitliği gibi sözler söylendi ama ilk defa burada hayata geçti. Bunun devamı gelecektir inşallah. Daha insanca yaşam koşullarına sahip evler yapılacak, kendilerine ve bu toplumun birer birinci sınıf vatandaşı olarak aramızda yer alacaklar."

Konuşmaların ardından mektebin açılışı yapıldı. Mektebi gezen protokol heyeti, kendilerine sunulan müzik eşliğinde güzel anlar yaşadı. Misafirlere çeşitli eserler seslendiren Çalgıcı mektebi müzisyenleri, özellikle 'İllede Roman Olsun' parçası ile salonda bulunanların neşeli anlar yaşamasına neden oldu.

Roman kültürünün en önemli yapı taşlarından olan ve özgün müziği geniş kitlelere yaymayı amaçlayan Çalgıcı Mektebi, bugün saat 20.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde müzikseverler karşısında ilk sınavını verecek. Şefliğini Murat İliş'in yapacağı konserde renkli bir müzik yelpazesi sunulacak.



Kategori : GÜNCEL