Vali'den çok konuşulacak açıklama

  • Ana Sayfa
  • Vali'den çok konuşulacak açıklama
Vali'den çok konuşulacak açıklama
Cezaevlerindeki fidanların yarınlarına ışık, can suyu projesi Batman'da başladı. Vali Turhan çok konuşulacak bir açıklama yaptı.Abone ol

Batman Valisi Ahmet Turhan, cezaevi yerine okul açmanın daha anlamlı olduğunu söyledi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ''Cezaevlerindeki Fidanların Yarınlarına Işık, Cansuyu Projesi''nin ersağ üyelik tanıtımı Batman E Tipi Cezaevinde gerçekleştirildi.

Vali Turhan, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında 350 kişinin eğitimden geçecek olmasının sevindirici olduğunu belirterek, ''Cezaevi yerine okul açmak bence daha anlamlı'' dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de Batman M Tipi Cezaevinde 610 hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu kaydederek, şöyle dedi:

''Bugün itibariyle Türkiye genelinde 118 bin, Batman M Tipi Cezaevinde ise 610 hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Bu rakam çok yüksektir. Bu projemizle, cezaevlerindeki fidanlara can suyu vermeyi amaçlıyoruz. Açılan bilgisayar, aşçılık gibi meslek edindirme kurslarıyla cezaevinde kalanları eğitmek ve meslek sahibi yapmak istiyoruz.''

Konuşmaların ardından proje, cezaevindeki hükümlü ve tutuklulara anlatıldı.

Tanıtım toplantısına, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulselam Uluçam, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sadık Köroğlu da katıldı.



Kategori : GÜNCEL