BDP'li vekillere de af geliyor

BDP'li vekillere de af geliyor
Seçim propagandası yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açılan vekillerle birlikte BDP'ye de af geliyor.Abone ol

Güneş battıktan sonra seçim propogandası yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açılan 70 milletvekilinin ardından, Kürtçe propoganda nedeniyle haklarında fezleke düzenlenen BDP’li milletvekillerine de af geliyor.

Meclis Anayasa Komisyonu’nda ele alınan AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’in hazırl hair transplant turkey before and after adığı seçim kanunlarında değişiklik yapacak yasa teklifi alt komisyona havale edildi.

Komisyonda, BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani resmi dil dışında propaganda yapılma yasağının da kaldırılmasını istedi. Geylani, “Ben gidip Sinop’ta Artvin’de Kürtçe seçim propagandası yapsam kim anlar, kim bana oy verir?” diye sordu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da “Halkla doğrudan temasın olduğu durumlarda resmi dil Türkçe dışında başka dillerde de konuşulmasına imkan tanınması gerekir” dedi.

ANA DİL ALT KOMİSYONDA

Alt komisyonda “ana dilde propaganda” düzenlemesi de teklife eklenecek. Böylece, Seçim döneminde Kürtçe propaganda yapmak gibi suçlamalar nedeniyle dokunulmazlıkları kaldırılması istenen BDP’li milletvekillerinin bu dosyaları rafa kalkacak. BDP’li 19 vekil hakkında 300’ü aşkın dokunulmazlık dosyası var. Bu dosyaların bir bölümü de ‘’Kürtçe propoganda konusunu oluşturuyor. Ana dilde propoganda serbest bırakılırsa bu dosyalar da düşecek.

Kanun teklifi güneş battıktan sonra açık havada seçim propogandası yapmayı da suç olmaktan çıkardığı için, aralarında Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile CHP lideri Deniz Baykal’ın da bulunduğu 70 kadar milletvekilinin dokunulmazlık dosyaları da işlemden kaldırılacak.



Kategori : POLİTİKA