Ana 10 Nisan'da Dormen Sahnesi'nde

  • Ana Sayfa
  • Ana 10 Nisan'da Dormen Sahnesi'nde
Ana 10 Nisan'da Dormen Sahnesi'nde
Maksim Gorki'nin unutulmaz eseri Ana, 10 Nisan'da Dormen Sahnesi'nde tiyatrovseverlerle buluşuyor. Abone ol

Önder Babat Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Önder Babat Politik Tiyatro Topluluğu, Maksim Gorki’nin ölümsüz eseri “Ana”yı sahneye taşıdı. Tiyatroların bir bir kapandığı bir dönemde içlerinde ev hanımından işçiye, öğrenciden esnafa kadar toplumun farklı katmanlarından insanların bulunduğu Önder Babat Politik Tiyatro Atölyesi zoru başardı. Hiçbir tiyatro deneyimleri olmamasına rağmen bu amatör gençler el ele verildiğinde güzelliklerin üretilebildiğini gösterdi. Gece gündüz demeden hummalı bir çalışmaya koyulan Önd toptan çakmak er Babat Kültür Merkezi tiyatro emekçileri, kendi yaşamlarının anlatıldığı Gorki’nin “Ana” adlı dünyaca ünlü eserini yine kendi gibilerinin izleyebilmesi için sahneye koydular.

Amatör bir ruhla harikalar yaratıyorlar

Ana’da okuma yazması olmayan bir ev kadını olan Palege Vlasova, oğluyla birlikte gün gün gelişen ve kaderini elleriyle çizen bir iradeye dönüşüyor. Bir halkın uyanışını simgeleyen “Ana”yı izleyenler sıradan insanın yaşamında beliren umudu görüyorlar. Gorki’nin küçük insanları birleştirdikleri büyük emekleriyle yeni bir dünyayı baştan yaratıyor. Sevginin, dostluğun, umudun esirgendiği günümüz koşullarında “Ana”, özlenen bu değerleri bizlere hatırlatan bir başyapıt. “Ana”da somutlanan insan sevgisi “önceleri bir oğlum vardı şimdi binlerce” diyen bir şekilde çoğalıyor. İzlemeye gelenler, sahnede bir oyunu değil, kendilerini buluyorlar.

Gelin birlikte oynayalım

Köklü tiyatroların bile izleyici bulmakta sıkıntı duyduğu bugünlerde “ANA” oyununun her gösterimi büyük ilgiye sahne oluyor. İzleyenlerin oyundan çıktıktan sonra bir oyuncuya dönüştüğü Ana’da, yaşam sahnesine davet var. 10 oyunda üç binin üzerinde izleyiciye ulaştı.

Mücadeleye adanmış bir oğul... Yüreğini avcunda taşıyan bir Ana...

Sömürüye ve düzensizlik düzenine karşı omuz omuza çoğalan bir halk. Gelecek düşlerinin köreltilmeye çalışıldığı günümüz koşullarında, yolları birleştiren bir koro gibi bir ağızdan özgürlüğün türküsünü söyleyen işçiler, emekçiler, öğrenciler, köylüler... Herkesin yaşantısından kesitler bulacağı ANA'yı beğeniyle izleyeceğinizi umuyoruz...
Önder Babat Politik Tiyatro Topluluğu'nun sahneye koyduğu, Bilge Can Göker'in yönettiği "ANA" 10 Nisan 2010 Cumartesi günü Şişli Haldun Dormen Sahnesi'nde gösterilecektir.

Tarih: 10 Nisan 2010 Cumartesi
Yer: Dormen Sahnesi-Şişli
Saat: 19.00

İrtibat: 0 212 252 35 96
ÖNDER BABAT KÜLTÜR MERKEZİ



Kategori : MAGAZİN