BDP'li Demirtaş'tan Çanakkale mesajı

  • Ana Sayfa
  • BDP'li Demirtaş'tan Çanakkale mesajı
BDP'li Demirtaş'tan Çanakkale mesajı
BDP Lideri Selahattin Demirtaş, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çanakkale'de Kürdüyle, Türküyle, Çerkezi, Lazıyla ortak vatanı yaratma ve kurtarma adına göğüs göğüse çarpışmış ve halen kucak kucağa yatan bütün şehitleri bu vesileyle anmak istiyoruz" dedi.

Demirtaş, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği Nevruz kutlamalarına katıldı.

Konuşmasına Çanakkale şehitlerini anarak başlayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de Kürdüyle, Türküyle, Ç Deniz kumu erkezi, Lazıyla ortak vatanı yaratma ve kurtarma adına göğüs göğüse çarpışmış ve halen kucak kucağa yatan bütün şehitleri bu vesileyle anmak istiyoruz. Elbette ki onlar ortak bir vatan, ortak bir ülke için canlarını feda ettiler. Bugün bunun kıymetini bilmeyenler, bugün bunun değerini anlamayanlar orada koyun koyuna kardeşçe yatanları inkar edenler, yok sayanlar utansın. Biz bunları rahmetle saygıyla anıyoruz."


ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Nevruz coşkusunun yaşandığı saatlerde Ankara'da da yeni bir tartışmanın sürdüğünü belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Yeni bir Anayasa tartışmalarını rafa kaldırmış olan AKP hükümeti kısmi bir çözümle birkaç maddelik çözümle Türkiye'ye demokrasi getireceğini, yargıyı demokratikleştireceğini iddia ediyor. Elbette ki demokratikleşmeye katkı sunacak her türlü yasal ve anayasal değişiklik bizim talebimiz ve beklentimizdir. Ama biz şunun altını kararlılıkla çiziyoruz. Bu değişiklikler AKP'nin kendi yargı alanını ve yargı üzerinde kendi hakimiyetini oluşturmaya yönelik olursa biz böyle bir oyunun içerisinde olmayacağız."

"Bu ülkenin Başbakanı (ben 100 bin Ermeni'yi sınır dışı ederim) diyorsa Ankara'da halen demokratik bir zihniyet oluşmamış demektir" diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiyemize çalışma amacıyla gelmiş insanları bir tehdit, bir koz olarak kullanmayı eğer bir ülkenin Başbakanı kendine yakıştırıyorsa biz buradan açıkça ifade ediyoruz bu bir utançtır. Bu işler 1915 zihniyetidir. Böyle bir zihniyet demokratik bir zihniyet olamaz. Böyle bir zihniyet, demokratik bir anayasa da yapamaz"

Konuşmanın ardından Nevruz ateşi yakıldı, Demirtaş ve partililer halay çekti.



Kategori : POLİTİKA