Kart aidatına esktre oyunu

Kart aidatına esktre oyunu
Bankaların hesap ekstresi ile kart aidatı kesintisi yapacağını açıklamasına Tüketiciler Birliği tepki gösterdi.Abone ol

Bankaların, hesap ekstresi ile kart aidatı kesintisi yapacağını bildirmeye başlamasını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Mehmet Muta Şahin, “Bankalar yasal olmadığı sayısız hair transplant cost turkey mahkeme ve hakem heyeti kararıyla onaylanan kredi kartı aidatlarına kılıf uydurmak için ekstre oyununa sığınmaktadır.” dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Mehmet Muta Şahin konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Kredi kartı aidatı günümüzde tüketicinin yaşadığı en büyük sorunların başında gelmektedir. Kart aidatının yasal olmadığına dair hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerinin yanı sıra, en üst yargı makamı olan Yargıtay’ın da örnek kararları vardır. Buna rağmen, hayatın vazgeçilmezi haline gelen kredi kartından bankaların 60 TL’ye varan aidat kesintisi yapması artık tüketiciyi çileden çıkarmaktadır.

Tüketiciler kart aidatına karşı bankaya itiraz yoluyla veya hakem heyetleri nezdinde hakkını arayabilmektedir. Ancak bütün tüketicilerin birey olarak hak arama yollarına başvurması mümkün olmamaktadır. Tüketiciler Birliği bu nedenle tüm tüketiciler adına 23 bankaya karşı aidat davası açmış durumdadır.



Kategori : EKONOMİ