Bakan Günay 'emanet' topluyor

Bakan Günay 'emanet' topluyor
Ankara Resim Heykel Müzesi'ndeki eserleri 'emanet' alan devlet kuruluşları belli oldu. Abone ol

Ankara Resim Heykel Müzesi'ndeki tablo hırsızlığının ardından zor günler geçiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu kurumlarına 'emaneten' verilen tabloları geri istiyor.

Hoca Ali Rıza'ya ait karakalem çalışması 13 eserin çalındığının, çalınan eserlerin yerine fotokopilerinin konulduğunun ortaya çıkmasından sonra harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlı baskılı çakmak ğı, müzenin envanterine kayıtlı eserlerden 649'unun, kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda 'emaneten' bu kuruluşlara gönderildiğini tespit etti.

Emanet verilen eserlerin peşine düşen Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul Günay, kamu kurum ve kuruluşlarıyla temasa geçerek 649 eserden 121'nin müzeye dönüşünü sağladı. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan 528 eserin iadesi için yürütülen çalışmalar ise devam ediyor.

Bakan Günay'ın çabalarıyla müzeye geri dönen eserler arasında ilk sırayı Çankaya Köşkü'nden yapılan iadeler aldı. Çeşitli tarihlerde Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gönderilen 96 eserden 58'i, müzeye geri gönderildi. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde hala müzenin envanterine kayıtlı    38 eser bulunuyor. Kültür Bakanı Günay, kendi bakanlığının duvarlarını süsleyen emanet eserlerden 8'ini de, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olmak için müzeye geri gönderdi.

HANGİ KURUMDA KAÇ TANE VAR?
ANKARA Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin envanterinde kayıtlı olan ve değişik tarihlerde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen eserlerin dağılımı şöyle:
- Cumhunbaşkanlığı: 38
- Dışişleri Bakanlığı: 34
- Anayasa Mahkemesi: 3
- Milli İstihbarat Teşkilatı: 48
- Devlet Tiyatroları: 10
- Marmara Köşkü (AOÇ): 1
- Ziraat Bankası: 10
- Milli Kütüphane: 2
- Ülke genelindeki devlet sanat galerileri: 382



Kategori : POLİTİKA