'Tek rakibimiz kendimiziz'

'Tek rakibimiz kendimiziz'
Polat, futbol takımıyla ilgili büyük operasyonun tamamlandığını ve bundan sonra daha adet olarak daha değişiklikler yapacaklarını söyledi.Abone ol

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, futbol takımıyla ilgili büyük operasyonun tamamlandığını ve bundan sonra daha adet olarak daha değişiklikler yapacaklarını söyledi. Polat, şampiyon olmamaları için hiçbir neden olmadığını belirterek, en büyük rakiplerinin kendileri olduğunu ifade etti.

Galatasaray'da yaklaşan seçimler öncesinde, seçim turuna çıkan Adnan Polat, 1905 AGS Ankaralı İş Adamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

KREDİYLE İLGİLİ KONUŞTU

"Seçim dönemlerinden futbol takımı olumsuz etkileniyor" diyerek söze başlayan Adnan Polat, aralarında kongre üyelerinin de bulunduğu dernek üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, projeler, mali durum ve sportif konularda açıklamalarda bulundu. Maddi durumu çok kötü bir hale gelen bir Galatasaray'da göreve başladıklarını hatırlatan Polat, para konusunda problem olduğunda diğer konularla ilgilenemediklerini belirterek, öncelikle nakit akışını sağlıklı bir hale getirmek için çalıştıklarını kaydetti. Polat, hesap gelir-giderlerini sağlıklı bir şekilde takip edebilmek için gündemdeki şirket birleşmesinin mutlaka olması gerektiğinin altını çizdi. Polat, kendilerinden önce yıllık 60 milyon TL olan sponsorluk gelirlerini 160 milyon TL'ye çıkardıklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde aldıkları 70 milyon TL'lik kredinin tek defada bir spor kulübüne verilen en büyük kredi olduğunu hatırlatan Polat, bunun bile mali iyileşmenin bir gösterisi olduğunu savundu. Polat, bu krediyle ilgili olarak, 'Galatasaray'ın geleceği ipotek altına alınıyor' eleştirilerine çok şaşırdığını belirterek, "Neyi ipotek altına aldırıyormuşuz? Bu 70 milyon TL'yi Türk Telekom ile 10 yıllık yaptığımız sponsorluk anlaşması karşılığında ödeyeceğiz" dedi.

"G.SARAY'IN BORCU 129 MİLYON DOLAR'DIR"

Polat, Galatasaray'ın borcuyla ilgili olarak birçok hair transplant turkey before and after rakamın ortaya atıldığını ifade ederek, "Galatasaray'ın nakit borcu 129 milyon Dolar'dır. Buna futbolcuların ortalama olarak yıllık 40-70 milyon Dolar arasındaki alacakları dahil değildir. Futbolcu alacakları bir anda ödenmediği için borç değil taahhüt olarak gösterilmektedir" şeklinde konuştu. İdari yönden de çalışmalar yaptıklarını ve Galatasaray'da daha önce bir unvan kirliliği bulunduğunu ifade eden Adnan Polat, 160'dan fazla olan ünvan sayısını kendi dönemlerinde 14'e indirdiklerini belirtti.

SİTE ÜYELİĞİ İÇİN AYLIK 1 TL

GS Mobile'da 150 bin, GS Bonus Card'da ise 70 bin rakamlarına ulaştıklarını kaydeden Polat, bu rakamların daha yukarılara çıkmasını arzuladıklarını söyledi. Polat, GS Bonus Card'da 3-4 ay içinde yakaladıkları 70 bin rakamının, kendilerinden önce bu uygulamayı başlatan rakiplerinden 2 kat fazla olduğunu da belirtti. Galatasaray TV'nin 35 bin abonesi olduğunu hatırlatan Polat, yürüttükleri politikayla GS TV'nin zarar değil kar getiren bir yapıya kavuştuğunu kaydetti. Polat, internet sitelerinin de 650 bin üyesi olduğunun altını çizerek, Nisan ayından itibaren site üyeliği için aylık 1 TL'lik üyelik bedeli alacaklarını, ancak bu bedel ile internet sitesi üzerinden GS TV'ye de ulaşabileceklerini söyledi.

"9 MAÇI DA ALIRSAK ŞAMPİYONUZ"

Futbol takımında yeni bir yapılanmaya gittiklerini belirten Polat, "Gerek teknik direktörümüz gerekse futbolcularımız olsun kadromuza kattığımız isimler hepsi dünya çapında isimler. Takım olmak için biraz zamana ihtiyacımız var. Elbette bu sene şampiyon olmak istiyoruz. Olmamamız için hiçbir neden yok. Tek rakibimiz kendimiziz. 9 maçı da alırsak şampiyon oluruz. Hakem kararlarına ya da başka mazaretlere sığınmadan kendi işimizi kendimiz görmek istiyoruz. 1992 yılında da silbaştan bir takım kurmuştuk. Bu takım 8 yıl sonunda en büyük kupaları kazandı. Başarı için yönetim istikrarının da olması şart. Galatasaray'ın yeni oluşumu içinde büyük operasyon tamamlandı. Artık büyük değişiklikler değil de adet olarak daha az değişiklilker yapacağız" dedi.

Gelecek sezon devre arasında Türk Telekom Arena'ya geçeceklerini belirten Polat, "Buraya Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım olarak girmek istiyoruz. Herkesin konsantrasyonu bu yönde. İşallah futbol şansı da yanımızda olur" diye konuştu.

"SAÇMA SAPAN BİR OLAY BİZİ ÇOK ÜZDÜ"

Polat, bayan voleybol takımının Avrupa'da son 4 takım arasına kaldığını, erkek voleybol takımının da Türkiye Kupası'nda final oynayacağını hatırlatarak, iki takıma da güveninin sonsuz olduğunu söyledi. Bayan basketbol takımının şampiyonluk yarışı içinde olduğunu hatırlatan Polat, ilk 4 sıra içinde yer alacak bir erkek basketbol takımı kurduklarını belirterek, "Saçma sapan bir olay bizi çok üzdü. Kimse bu olaya bir açıklama getiremiyor. Keşke olmasaydı. Camiayı çok üzdü. Bundan sonra böyle bir olayın olmamasını diliyorum" dedi. Su sporlarında ve tekerli basketbolda da sürekli başarılı olduklarını ifade eden Polat, amatör sporlarda da her şeyin rayına oturmaya başladığını ve kalıcı başarıların 2-3 sene içinde gelmeye başlayacağını belirtti.

"STADIN ÜSTÜ AÇILIR-KAPANIR TAVAN OLACAK"

Tesislerle ilgili açıklamalarda da bulunan Polat, lodos yüzünden hasar gören Kalamış Tesisleri'ni düzenlediklerini söyledi. Altyapı tesislerini de daha kaliteli hale getirdiklerini belirten Polat, Riva ile ilgili çıkan spekülasyonlara da yanıt verdi. Riva'yı düzenlemeden asla satmayacaklarının altını çizen Polat, "Gayrimenkul piyasası düzelmeden ve 3. Boğaz Köprüsü'nün ihalesi yapılmadan Riva'yı satmayı düşünmüyoruz. Şu an satılık hiçbir varlığımız yok. Önümüzdeki günlerde Riva ile ilgili çıkacak ilanlara şaşırmayın. Bu sadece talep ölçmeye yönelik olacak" ifadelerini kullandı. Aslantepe'de çalışmaların son sürat devam ettiğini hatırlatan Polat, 29 Ekim tarihinde stadın biteceğini söyledi. Buradaki loca satışından 95 milyon Dolar hedeflediklerini belirten Polat, şu ana kadar 40 milyon Dolar rakamına ulaştıklarını açıkladı. Polat, 52 bin kişilik olacak stadın yüzde 65'ini ise kombine bilet olarak satmak istediklerini belirtti. Polat, stadın üstünün kapatılıp kapatılmayacağıyla ilgili tartışmalarla ilgili olarak ise, "Yapılan ilk ihaleye açılır-kapanır tavan maddesini de koydurmamız gerektiğinde 3-4 ay daha beklememiz gerekecekti. Beklememek için ilk sözleşmeye bunu koydurmadık. Ama stadın üstü açılır-kapanır tavanlı olacak. Bunun da Ocak ayına kadar yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Polat, Galatasaray'ı takip eden yazar ve muhabirlere de eleştirilerde bulunarak, "Galatasaraylı yazarlar ve muhabirler maalesef hoşgörülü değil. Sert eleştirilerde bulunuyorlar. Fenerbahçeli yazarlar daha çok kulübünü kolluyor ve daha sabırlılar. Galatasaray medyası hep böyle. Galatasaray ile ilgili her şey fazlasıyla kamuoyu önünde tartışılıyor. Bunun bizlere zararı oluyor. Ben her zaman medya mensuplarıyla 'Doğru haber yapın, işinizi iyi yapın, Fair-play ruhu içinde yapın, bireysel rekabetten dolayı bize kötülük yapmayın' diyorum' şeklinde konuşuyorum" diye konuştu.

"İNŞALLAH HERKES BİZİ KUTLAR"

Trabzonspor ve Fenerbahçe ile üst üste zorlu maçlar oynayacaklarını hatırlatan Polat, "Bizim için en önemli maç önümüzdeki maçtır. Trabzonspor da potada kalmak ve son haftalarda taraftarına yaşattığı mahcubiyeti affettirmek isteyecektir. 9 maçımızda zor olacak. Ligin altında da üstünde de büyük mücadele var. İnşallah bu mücadele keyifli bir şekilde Fair-play çerçevesinde lig sonuna kadar gider. Kim şampiyon olursa kutlanır. İnşallah herkes bizi kutlar" dedi.

Polat, son olarak diğer kulüplerin tesis veya ekonomik olarak kendilerini geçebileceğini ancak bir konuda kendilerini asla geçemeyeceğini belirtti. Polat, bunun 500 yıllık kültür birikimleri olduğunu ifade ederek, "Mütevaziliğimiz asaletimizden gelir. Biz, bu asalet içinde davranırız" ifadelerini kullandı.



Kategori : GÜNCEL