İlker Başbuğ'un 32. Gün'e çıkma şartı

  • Ana Sayfa
  • İlker Başbuğ'un 32. Gün'e çıkma şartı
İlker Başbuğ'un 32. Gün'e çıkma şartı
Dün akşam Birand'ın kafasına talih kuşu kondu. Org. Başbuğ ilk kez bir canlı yayın teklifini şartlı da olsa kabul etti!Abone ol

28 Şubat sürecinde paşaların yasaklattığı programa şimdi Genelkurmay Başkanı çıkacak...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Merkez Orduevi'nde verdiği resepsiyon medya mensuplarını da biraraya getirdi. Gazetecilerle sohbet eden Başbuğ, 32. Gün programına çıkma sözü verdi.

Resepsiyonda bir haberci gibi çalışan Kanal D anchormani Mehmet Ali Birand, gecenin röportaj sözün hair transplant turkey before and after ü koparttı...
İlker Başbuğ'u yakalamışken fırsatı kaçırmayan Birand, Genelkurmay Başkanına "Sizinle çok özel bir 32. Gün yapalım" teklifinde bulundu.

Başbuğ "neden olmasın" dedi ama arkasından şu şartı öne sürdü;
"Ama öyle gece yarımdan, 01:00'den sonra olmaz... Programı alırsan saat 20.00'ye o zaman gelirim"

Başbuğ'un bu şartı üzerine Birand gülerek "olur" anlamında kafa salladı...
Şayet 32. Gün programı akşam 20:00'de yayınlanırsa Orgeneral İlker Başbuğ'un artık bir sözü var...

Bu diyalog ilginç bir zamana da denk geldi...

Show TV'nin eski sahibi Erol Aksoy bugün ilginç itiraflarda bulunmuş ve 32. Gün programı için dönemin paşalarının "Kaldırın şu programı" talimatı verdiğini söylemişti. Dahası paşalar, Birand'ın da kapı önüne konulmasını istemişti.

Aksoy şöyle anlatıyordu o gün aldığı telefonu;

"Bir gün, Çevik Bir paşa telefonla aradı ve o dönemde Show TV'de yayınlanan 32. Gün programının derhal yayından kaldırılmasını ve Mehmet Ali Birand'ın da işten atılmasını istedi. Ben de 'Efendim, yayını kaldırmak için bir mahkeme kararı gerekli. Yoksa hiçbir neden yokken programı nasıl kaldıralım' dedim. Paşa bunun üzerine sinirlendi. '30 bin şehit var. Sen daha ne mahkeme kararı arıyorsun? Onların kararını düşünmüyor musun? Bu programı hemen yayından kaldırıp, adamın işine son vereceksin' dedi. Biz de tamam deyip, telefonu kapatmak zorunda kaldık."

Bu itirafların yapıldığı gün Orgeneral İlker Başbuğ'un 32. Gün'e çıkma sözü vermesi Türkiye'deki değişen medya-asker ilişkisinin de yansıması oldu.



Kategori : GÜNCEL