Aksu Demirörenı yanlışlarını saydı

  • Ana Sayfa
  • Aksu Demirörenı yanlışlarını saydı
Aksu Demirörenı yanlışlarını saydı
Beşiktaş'ta Olağan Mali Genel Kurul toplantısında konuşan Başkan adayı Murat Aksu, Demirören yönetimini eleştirdi.Abone ol

Beşiktaş'ta Olağan Mali Genel Kurul toplantısında konuşan Başkan adayı Murat Aksu, Yıldırım Demirören yönetimini ibra etmeyeceğini açıkladı.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan, başkan adayı Murat Aksu, son 5.5 yılın başkanı ve yarın yapılacak genel kuruldaki rakibi Yıldırım Demirören'i eleştirdi.

Başkan adayı Aksu, yaptığı konuşmada şu ayrıntılara yer verdi;

''Mali ve İdari Genel Kurulumuzun Beşiktaş'a hayırlı olmasını diliyorum. Beşiktaş tarihinin belki de en önemli kırılma noktalarından biri olan yaşadığımız bu kongrenin, 107 yıllık şanlı Beşiktaş tarihine yakışır şekilde gerçekleşmesi hepimiz adına büyük kazanç olacaktır.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü 2. Başkanlığı görevimin ardından, son yıllarda bulunduğum her ortamda, birlikte olduğum tüm mikro beton kaplama Beşiktaşlıların ortak endişesi camiamızın kültüründe olmayan şekilde aşırı borçlanmasıydı. Bu ortak endişe ve duyarlılık başkan adayı olmam için, beni daha da cesaretlendirdi.

15 Ekim günü adaylığımı açıkladığımdan bugüne kadar yaklaşık 3,5 aylık süreçte, Beşiktaş'ın maddi anlamda iflas ettiğinin altını çizmeye çalıştım. Yaşadığımız maddi çöküntünün boyutlarını sizlere anlattım. Sizlerin en dogal hakkı olan doğru bilgiye ulaşmanız ise yapılan manipülasyonlarla engellenmeye çalışıldı. Evet, Beşiktaş'ın toplam borç yükü kulübün ve şirketin açıkladığı İMKB'de ki resmi rakamlara göre 355 milyon Türk Lirasıdır. Bir başka deyişle son yapılan transferler ve borçlanmalarla beraber Beşiktaş'ın üzerinde ki mali yük 250 Milyon Doların üstündedir. Beşiktaş'ın borcu konusunda, Yıldırım Demirören, Denetleme Kurulu ya da Murat Aksu ne açıkladı demeden, sadece İMKB'de ki bilançolara ve dip notlarına bakın, bu size gerçeklerin ne kadar acı oldugunu gösterecekir.''

CAS'TAN BONN MAHKEMESİNE, İCRA TAKİBİNDEN FIFA'YA ONLARCA UYUŞMAZLIK DEVAM EDİYOR

''Bildiğiniz gibi Beşiktaş esas olarak 2 ana tüzel kişilik halinde faaliyetlerine devam ettirmektedir. Birisi basketbol ve amatör şubelerimizin bağlı olduğu dernek, diğeri futbol gelir ve giderlerine sahip Futbol Yatırımları A.Ş.'dir. Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. İMKB'de işlem görmekte olduğundan mali tablolarını yılda en az 2 defa bağımsız denetimden geçirmekte ve SPK ile İMKB'ye raporlamaktadır. Dolayısıyla kamuya açıklanan bu mali tabloları ve raporları herkesin detaylı inceleme imkânı olmasına rağmen, inceleyememiş kongre üyelerimiz için sizleri fazla rakamlarla meşgul etmeden sadece Futbol Yatırımları Anonim Şirketimizin geldiği noktayı birkaç cümle ile özetlemeye çalışacağım.

- Son yıl ciromuz 85 milyon TL, futbola harcadığımız para genel giderler ve finansman-pazarlama giderleri hariç 85 milyon TL olmuştur. Yani kar marjımız "0" dır. Buna genel giderlerimizi, personel giderlerimizi, banka faiz giderlerimizi eklersek ortaya çıkan zarar 29 milyon TL'ye ulaşmıştır.

- Şirketimiz sadece zarar etmekle kalmamış, sürekli büyüyen zararlar nedeniyle özvarlıklarını kaybetmiş ve ancak mahkeme kararıyla yoluna devam edebilmiştir.

- Borçlar çok büyük bir hızla büyümüş ve derneğin çok kısa süre önce açıkladığı 75 milyon TL borçla birlikte 355 milyon TL'ye ulaşmıştır. Buna devam eden uyuşmazlıklardan gelebilecek borcu da eklersek 400 milyona yakın bir borç ortaya çıkmıştır. Bu uyuşmazlıkları neden önemsiyorum, çünkü bakınız, Beşiktaş mali tablolarının dipnotlarının 12 sayfası yani üçte biri uyuşmazlıklara ayrılmış. CAS'tan Bonn Mahkemesine, İcra takibinden FIFA'ya onlarca uyuşmazlık devam ediyor.

- Sadece son yıl, 36 milyon TL finansman giderine katlanılmıştır.
- Tüm gelirlerimiz temliklidir. Bugün 42 milyon dolarlık yayın, kira ve maç hasılatı gelirlerimiz temlik altındadır.



Kategori : SPOR